Varelsen är knappt större än en läskburk – då fattar kvinnan ett avgörande beslut

Lilla lammet Wally var liten som en läskburk – så här ser han ut i dag.

På bondgården kan man träffa många underbara och olika sorters djur. Det är en plats full av liv och kärlek från de fyrfotade vännerna som betar bland grönskan. För Ben och Sarah Pohlner som driver en handelsträdgård i Australien innebär detta framför allt får.

De finns där för att hålla ogräset borta från de grödor som paret odlar – ett sätt att slippa använda bekämpningsmedel, och dessutom får de så mycket kärlek från fåren på gården.

Förra året blev det tillökning på gården – och paret blev mycket överraskade när det visade sig att lammet inte växte så mycket.

Här är bilden som Sarah tog på det lilla lammet, knappt större än en läskburk!

Sarah berättar att brodern till lammet var fullväxt – men att detta lamm var betydligt mindre.

– Jag trodde först att han bara var lite av efterbörd på marken, men när det började röra på sig var jag inte riktigt säker på vad som pågick, säger Pohlner till The Dodo.

De har gett honom namnet Wally, och Sarah förklarar att hon aldrig tidigare sett ett så litet lamm.

Wally Post 12 – Now you are all up to date (see previous posts!!!). Some exciting news here… Wally is gaining weight…

Posted by Volcano Produce -Tower Hill on Tuesday, July 20, 2021

Paret kände oro över om lammet skulle klara sig eller inte – och gav honom massor av mat, värme och kärlek. Till slut växte han, till deras stora lycka.

Samtidigt som familjen upptäckte att Wally har mycket dålig syn, är det märkbart att han är full av kärlek och glädje. Han har sedan i höstas fått göra flera besök hos ögonspecialister och veterinärer för att se om det går att göra någonting åt saken.

Wally har bland annat uppmärksammats i tv-sammanhang, och här ser vi honom med en blomma – urgulligt!

If you would like to see Wally on TV, there is an update on ABC ME at 6:25pm this evening (Friday) and tomorrow morning on the Channel 9 Today Show from 8:20am. How exciting!!

Posted by Volcano Produce -Tower Hill on Thursday, August 12, 2021

Vi önskar denna lilla hjälte all lycka i sin vardag i handelsträdgården!