Tuppen ser bekant ansikte och rusar ut ur ladan – tydliga beviset på att alla djur har känslor

När jag tänker på kärleksfulla djur är höns inte det första jag tänker på. Men efter att ha läst den här artikeln måste jag nog ändra uppfattning.

Den silkesvita tuppen Camus visar nämligen att kärlek inte är unikt för hundar och katter – även tuppar och hönor kan älska sin ägare.

Varje dag när hans räddare Peter kommer hem vill han säga hej – på ett sätt som får mitt hjärta att smälta tusen gånger om.

Lighthouse Farm Sanctuary i Oregon, USA, är en helig plats för djur.

Hit kommer alla typer av djur, allt från grisar och getter till kossor, för att få en säker plats att leva sina liv på, utan risk för att bli misshandlade, lämnade eller ännu värre – dödade.

Facebook/Lighthouse Farm Sanctuary

För ett år sedan tog farmen emot två kycklingar, Camus och Sartre, som någon anonymt lämnat i en låda utanför farmen.

Ägarna Peter och Gwen såg till att de två kycklingarna fick all kärlek, mat och motion de ville – men det var någonting som var väldigt speciellt med Camus. Han hade hittat en bästa vän i ägaren Peter.

Facebook/Lighthouse Farm Sanctuary

Deras vänskap fick både Peter och Gwen att häpna. Varje gång Peter kom hem till farmen sprang Camus i full fart mot honom och hoppade upp i hans famn. Höns har normalt fyra tår – men Camus har fem, vilket gör att han kan springa betydligt snabbare.

– Camus gillar egentligen ingen annan, men han gillade Peter direkt av någon anledning. Nu väntar han på att Peter ska komma hem varje dag och kommer och springer fram för att hälsa. Det är så gulligt, säger Gwen till The Dodo.

Facebook/Lighthouse Farm Sanctuary

Många ser höns som tomma djur som inte har några känslor eller formar en personlighet. Men efter att ha sett den här fantastiska videon på Camus vänskap med Peter hoppas jag att den kan inspirera andra att se de här fina djuren på ett annat sätt.

– Ärligt talat hoppas jag att de ser Camus som en hund eller katt. Att Camus och andra tuppar och hönor är individer med tankar och viljor, att de är kapabla att bilda vänskap. Att de värderar sina liv precis som vi värderar våra, berättar Gwen för The Dodo.

Facebook/Lighthouse Farm Sanctuary

I filmen nedan kan du se när Camus springer fram och hälsar på sin kompis Peter på det allra vackraste sättet. Så himla fint!

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Flighthousefarmsanctuary%2Fvideos%2F10154703002753511%2F&show_text=0&width=476″ /]

Tuppen Camus gjorde verkligen min dag så mycket bättre. Dela gärna artikeln om du också blev glad av detta!