Tjuren har suttit fastkedjad hela sitt liv, titta nu på reaktionen när han blir frisläppt

När man tänker på tjurar tänker nog många på stora bjässar som är aggressiva och alltid redo att anfalla. Men saken är den att de faktiskt endast gör det när de känner sig hotade, precis som många andra djur.

Om du inte hotar eller beter dig illa mot en tjur kommer du inse det helt motsatta. De är mysiga, lugna och härliga djur som vilket annat djur på en bondgård.

Men det finns de som trots allt ändå inte förstår att djur också måste få vara fria och springa runt. Så var fallet med tjuren Bandit, som hade stått inlåst hela sitt liv.

Bildkälla: Youtube/Gut Aiderbichl

Några människor hade fått tips om att Bandit och hans vänner levde under hemska förhållanden. Tjurens nacke var fastspänd mot en vägg vilket gjorde att han inte kunde röra sig fritt, ja inte alls faktiskt.

Bandit och hans vänner mådde inte alls bra, och bara av att titta in i deras hjälplösa ögon inser jag hur dåligt de måste ha mått.

Befriade Bandit

Men de människorna som kom dit var inte där bara för att se. De skulle också agera. De kom från ett djurhem kallat ”Gut Aiderbichl Sanctuary”.

Bildkälla: Youtube/Gut Aiderbichl

En av männen från djurhemmet gick fram till Bandit och satte sig vid hans sida. Direkt la Bandit sitt huvud mot honom – som om hon visste att det var en godhjärtad varelse som satt bredvid.

De såg till att Bandit och hans vänner togs loss från den hemska anordningen de satt i. De släppte ut honom i friheten – och bilderna från när han inser att han är fri första gången är helt underbara.

Bildkälla: Youtube/Gut Aiderbichl

Fantastiska glädjeskutt

Bandit skuttade omkring av ren glädje och sprang runt som i en glädjedans. Äntligen fick han leva som precis alla djur borde. I frihet.  Vi är så tacksamma för de här människorna som kom till Bandit och de andras hjälp. Ni är riktiga hjältar!

Titta på när Bandit för första gången får springa runt i friheten i videon nedan

Jag fick tårar i ögonen av att se Bandits glädje efter att ha blivit fri. Dela om du också tyckte det här var en fin historia!