Tjuren har varit fängslad i hela sitt liv, titta nu på reaktionen när han släpps fri

Jag älskar djur, och jag kan direkt säga en sak som borde vara en självklarhet. Att vanvårda djur är ALDRIG okej.

Tyvärr är det ändå så verkligheten ser ut i många fall, då vissa människor behandlar djur hemskt.

En som drabbades av detta, och levde ett miserabelt liv, var tjuren Bandit.

Han hade varit fängslad i en trång bur under hela sitt liv, fastkedjad och aldrig med möjligheten att se solen, andas frisk luft och äta grönt gräs ute på ängarna.

Som tur är, finns det dock djurvänner och djurrättsorganisationer som vägrar acceptera att djur behandlas som skräp. De viger sina liv åt att befria vanvårdade djur – och det var detta som skulle bli räddningen för tjuren Bandit.

En dag, klev nämligen en djurvän vid namn Christian in i den lilla ladan där Bandit hölls fängslad.

Christian hade hört talas om Bandits situation, och blivit så bestört att han genast börjat planera en räddningsaktion för att befria den stackars tjuren från sina bojor.

tjuren bandit
Foto: Gut Aiderbichl/Youtube

Det är förståeligt att djur som behandlats så illa under hela sitt liv kan ha svårt att lita på människor. Så när Christian besökte Bandit för första gången, gick han försiktigt fram till tjuren för att visa att han inte skulle göra något ont.

Det stod genast klart att Bandit aldrig fått känna mänsklig kärlek, en inom kort började han att fatta förtroende för sin räddare.

Han verkade inse att Christian bara var där för att hjälpa till. De fick ögonkontakt och snart började Bandit att slicka Christians hand!

tjuren bandit
Foto: Gut Aiderbichl/Youtube

Ögonblicket då Christian sedan befriade Bandit från bojorna, är bara helt fantastiskt att se.

I frihet för första gången i sitt liv, skuttade Bandit upp på fötter – full av energi och glädje.

Det går inte att missa, att han blev alldeles överlycklig!

tjuren bandit
Foto: Gut Aiderbichl/Youtube

Christian tog sedan med sig Bandit till ett nytt hem, en fristad för kor, tjurar och kalvar som tidigare hållits fängslade. Äntligen fick tjuren upptäcka världen, utan bojor och med en så grundläggande rättighet som att kunna röra sig fritt.

Klippet på räddningsaktionen har också gjort stor succé på nätet, där det har setts hela 28 miljoner gånger.

De här bilderna kommer få dig att förstå precis varför. Det är bara så underbart att se tjurens reaktion när han befrias från fångenskap!

Det är sådana här historier som ger mitt nytt hopp om världen. Inga djur ska hållas i fångenskap, och jag är så glad att en djurvän till slut kom till undsättning och kunde hjälpa tjuren Bandit till frihet. Och tjurens reaktion, den kan nog få vem som helst på bra humör!

DELA den här artikeln om du också vill sätta ner foten mot djurplågeri och slå ett slag för alla djurs rättigheter.