Politiker vanvårdade sina djur – fick stå i en halvmeter avföring och utstickande spikar

När länsstyrelsen inspekterade en gård i södra Halland innan jul fick de se att djuren vanvårdats under lång tid. Bland annat stod nötkreaturen i en halvmeter avföring, och innertaket hade lossnat. Flera kalvar var i så dåligt skick att de fick avlivas omgående, och nu kan gårdens skötare – en politiker, få djurförbud.

När veterinärerna inspekterade en gård i södra Halland innan jul möttes de av en fasansfull syn. Där fanns sjuka djur som stod i 80 centimeter gödsel som sträckte sig långt upp på benen. Innertaket hade rasat in, och i väggarna fanns spikar som stack ut. Flera av kalvarna var vid så dålig hälsa att de fick avlivas direkt, det rapporterar SVT.

Foto: Pixabay. OBS: bilden är tagen vid ett annat tillfälle och har ingenting med händelsen att göra. 

Förtroendevald politiker bär ansvaret

Gården drivs av en förtroendevald politiker i Halland, och efter upptäckten får han hård kritik av länsstyrelsen. För SVT berättar länsveterinär Madeleine Beckman att mannen kommer att åtalsanmälas och eventuellt få djurförbud.
– Jag har felat. Förklaringen till det får jag ta om det blir polisförhör. Men det var inte tillräckligt utgödslat innan jag stallade in djuren i höstas. Det hann jag inte, säger mannen till SVT Nyheter Halland.

Lämnar partiet

Efter att vanvården uppdagats står det klart att politikern kommer att lämna partiet i Halland.
– När vi såg bilderna som SVT visar så stod det helt klart att det här går inte längre och att han måste gå, säger gruppledaren för centerpartiet på orten till SVT Nyheter Halland.

Såhär ska det verkligen inte få gå till! Dela gärna för att uppmärksamma händelsen så att ingen tror att de kan komma undan med sådant beteende.