Plötsligt riktas kossornas blickar ner mot en liten varelse – nu har hon fått den hjälp hon behövde

Mitt ute bland alla kor hittades en sälunge.

Det unika fyndet har förbryllat sedan dess. Sälungen var bara fem dagar gammal när den hittades mitt i en kohage, omgiven av ett 30-tal kor.

Sälungen hittades av en fågelskådare som var ute och fotade. Ian Ellis, som han heter, fick se sälungen genom kameralinsen och trodde så klart inte sina ögon. Hur hade en liten säl kunnat komma till kohagen?

– Jag såg att den var stressad, säger han till ABC News.

Den osannolika historien fick ett bra slut, i och med att fågelskådaren tog kontakt med djurskyddet RSPB Reserve, uppger ABC.

Fyndet gjordes sommaren 2015 i Frampton Marsh Nature Reserve i Lincolnshire, på Storbrianniens ostkust, och man tror att sälungen kan ha spolats upp på land från Nordsjön.

– Vi vet att hon inte skulle ha överlevt där ute om hon bara lämnades där på stranden, sade Duncan Yeadon på sälparken och förklarade att hon skulle få antibiotika.

Sälungen fick namnet Celebration och fick komma till ett center där han kunde rehabilitera sig. Målet var att hon skulle bli utsläppt på hösten samma år, berättade en veterinär för ABC News.

– Då tar det vanligtvis ungefär tre månader att lägga på henne tillräckligt och lära henne hur man äter fisk innan vi släpper henne ut i naturen igen, sade Yeadon.

Dela gärna vidare inlägget om du också står på djurens sida!