Nyfödd fyrbent varelse är alldeles stelfrusen mitt i vintern – då tar bonden ett avgörande beslut

Nyfödd fyrbent varelse är alldeles stelfrusen mitt i vintern – då tar bonden ett avgörande beslut

Kossan var iskall.
Då tog bonden Dean Gangwer ett avgörande beslut.
Det var bråttom och han hade aldrig någon tvekan.

Dean Gangwer var för några år sedan med om någonting ganska dramatiskt på sin gård i Indianapolis, USA. Så pass dramatiskt att lokala tv-stationen kom och hälsade på.

Dean är en rutinerad bonde. Tredje generationen på samma gård – han har detta i blodet. Bland djuren som också bor på gården finns kossor, och en av dessa hade nyligen fött en kalv. Eftersom Dean har stora kunskaper om kor, visste han att kon skulle gå iväg och vara för sig själv, när det väl var dags för kalven att komma till världen.

Så gör nämligen de flesta kor när det är dags för dem att få sina kalvar, och det var precis så det också blev det även den här gången. Men de visste bara inte när det skulle ske.

Kon gick iväg mitt i vintern

Det var mitt i vintern och när Dean insåg att kalven inte var synlig någonstans började han leta, rapporterade WRTV Indianapolis. Detta var på morgonen och mitt i en snödriva såg han hur en till synes livlös liten kalv låg – den var alldeles iskall och genomfrusen.

Då tog bonden Dean ett beslut som han nu hyllas för av djurvänner – och det med rätta!

Utanför ytterdörren huset fanns lösningen – en varm och skön pool. Så Dean lade sig i poolen tillsammans med kalven, för att värma upp honom.

Se mer i det fantastiska klippet här nedan:

Vilken fantastisk hjälteinsats!

Dela gärna vidare inlägget för att hylla denna bonde!