Mirakelfödseln: Här föder kon fyra kalvar

Djurvärlden kan överraska oss när vi minst anar det. Och jobbar man på bondgård får man se ännu fler otroliga händelser ske.

Det skulle paret Chuck och Deb Beldo i Minnesota, USA, en dag få erfara.

En av deras kor på bondgården skulle nämligen föda en kalv, en händelse alla såg fram mycket emot. Men när kalven väl kom till världen insåg de att de haft fel hela tiden. Kon hade nämligen tre överraskningar att bjuda på.

Den vackra majdagen skulle bli en speciell dag av många anledningar för Chuck och Deb, som bodde och drev en bondgård i Minnesota, USA.

Tidigare under dagen hade de välkomnat sitt femte barnbarn till världen och senare var det dags för ännu en stor händelse.

Deras ko väntade en kalv.

Bildkälla: Youtube/CBS

Paret hade länge sett fram emot att deras ko skulle få sin kalv. Och den här vackra dagen var det så dags.

Kon väntade kalv

På håll iakttog de födseln och lät kon ha lite andrum, samtidigt som de höll ett öga på om någonting skulle ske.

Det var precis det som också hände. Och det var någonting de aldrig kommer glömma.

Bildkälla: Youtube/CBS

Kon födde inte en utan FYRA kalvar. Enligt Animal Channel är det bara en av 700 000 kor som föder just fyrlingar, men chansen att alla överlever är som liten som en på 11,2 miljoner.

Lycklig familj

Deb, Chuck och kon hade fått sin lyckligaste dag på länge.

– Jag var varit runt och jobbat med kor hela mitt liv, och jag har aldrig sett någonting liknande förut, berättar Deb för CBS.

– De mår jättebra, det är fantastiskt. Jag tror vi kommer klara det men för en vecka sedan hade jag inte satsat ett öre på det.

HELP!! “The Quadruplet Calves” need names!Mom and Dad had one cow with four calves. All are alive and doing well….

Posted by Jamie Belz on Sunday, May 27, 2018

Deb och Chuck hjälpte den nyblivna mamman att ta hand om de fyra små kalvarna, som var fulla med liv och leksugna.
De fick den näring de behövde, och på den stora gården kunde de snart springa runt och leka med varandra på vad för dem var den stora spännande världen.

Väntade sig en – fick fyra kalvar

De hade ju bara väntat sig en kalv – men oj så fel de fick.

– Mamma hade sett att hon var stor men hon tänkte inte så mycket på det. Tvillingar är ganska vanligt. De hade fem tvillingpar som föddes tidigare i år, men tyvärr kom de under den kalla perioden vi hade i april så de klarade sig inte, berättar deras dotter Jamie för Minnesota Public Radio.

Kalvarna var så små vilket gjorde att de inte kunde dia från sin mamma. Chuck och Deb fick därmed ställa klockorna för att mata de små kalvarna med nappflaska alla dygnets timmar.

Många gratulationer

De la ut den glädjande nyheten på Facebook och tusentals människor skickade sina fina gratulationer.

– Det är verkligen spännande, men jag hoppas att någon annan får uppleva det här nästa gång. En gång räcker, säger Chuck till CBS och skrattar.