Mannen iakttar kossor på grönbete – inser plötsligt att en ko är desperat och skriker efter hjälp

Ibland händer det att vi får rycka in med en hjälpande hand när vi som minst anar det.

Det var fallet för Dave, som en dag såg ett underbart fototillfälle av kossor på grönbete. Det var en varm sommardag och Dave passade på att ta fram kameran medan de söta kossorna kylde av sig i en stor vattenpöl.

Kossorna njöt av sitt bete och det svalkande vattnet och allt var tillsynes helt normalt.

Men en ko stack ut från mängden. Den kon närmade sig Dave, som om den försökte få hans uppmärksamhet. Dave, helt ovetandes om vad kon egentligen ville, insåg plötsligt att den skrek efter hans hjälp.

Undersökte närmre

Tillslut bestämde sig Dave för att gräva lite djupare i vad som var fel med Flo, som kossan heter. Han såg att hon försiktigt rörde sig längs stängslet, så han beslutade sig för att följa efter.

Plötslig såg han vad som var fel – och kunde knappt tro sina ögon.

Källa: Youtube

Under det elektriska stängslet mellan Dave och kossorna låg nämligen en nyfödd kalv. Det var Flos egna lilla barn, som hon måste ha fött tidigare samma dag.

Dessvärre hade Flo inte riktigt valt det bästa stället för födseln. Marken sluttade nämligen ned mot stängslet – vilket hade gjort att den stackars lilla kalven glidit ned och hamnat under det.

Stötarna från det elektriska stängslet väntande bara centimeter ovanför huvudet på kalven.

Källa: Youtube

Flo var mycket väl medveten om att stängslet var elektriskt. Därför vågade hon inte gå hela vägen fram för att rädda sitt nyfödda barn.

Det var därför hon hade skrikit på Dave – hon ville ha hjälp att få kalven på rätt sida stängslet. Dave tvekade inte – utan tänkte direkt ut en plan för hur han kunde hjälpa.

Källa: Youtube

Med hjälp av en pinne i ena handen höll Dave upp stängslets trådar medan han, med sin andra hand, puttade kalven mot sin mamma. Det blev alltmer tydligt att Flo skrek förtvivlat.

I klippet kan man se när Flo förbereder en attack mot Dave. Hon var osäker på om han skulle hjälpa henne, eller om han var där för att ta den lilla kalven ifrån henne.

Källa: Youtube

Även om kalven fick några stötar i sig under räddningsprocessen gick det hela bra. Tillslut kunde den nyfödda kalven återförenas med sin mamma.

När Dave åkte tillbaka till bondgården någon vecka senare uppstod ett känslosamt möte. Det var nämligen väldigt tydligt att Flo och hennes kalv kände igen honom – och kom fram för att hälsa.

Se klippet när Dave återförenar Flo och hennes nyfödde kalv här nedan:

Utan hjälpen från Dave hade kalven kanske aldrig återförenats med sin mamma. Vidare hade den inte fått den näring den behöver så tidigt i livet – och kanske till och med att livet hade slutat där under stängslet.  Dela för att hylla djurvännen Daves underbara räddningsinsats!