Mannen för sin mun mot getens – vad han gör med henne får djurvänner att reagera

.

Att arbeta som bonde är en livsstil som inte alla klarar av. Man måste ha en god relation till sina djur och boskap för att kunna sköta om gården på bästa möjliga sätt. Därför kan det vara viktigt att komma nära sina djur, så att de kan känna förtroende för sin bonde.

Så måste det varit för den här bonden, som enligt Jamaica Star heter Rowe. Han har varit bonde i över 30 år och vet vad han snackar om. Enligt uppgift ska han ha minst 70 getter på sin gård och han är noggrann med att sköta om dem. Han ger alla getter ett namn och tittar ofta till dem.

I ett videoklipp som spridits på internet kan man se hur pass bra koll på sina getter han verkligen har. I videon kan man se hur Rowe går på gatan med sina djur.

Men snart inser han att någonting inte står rätt till.

Några getter drar en annan längs gatan. Det är som om geten inte kan gå själv.

Rowe inser direkt att han måste göra någonting. Han springer fram till dem och ser att geten, som har fått namnet ”One” kämpade för sitt liv.

Anledningen? Geten hade blivit strypt när den trasslat in sig i repen. Det var tydligt att geten behövde akut hjälp, för djuret hade svårt att andas.

Då tog Rowe ett avgörande beslut, baserat på sin långa erfarenhet som bonde.

– Jag insåg att hon var nära döden. Resten av getterna såg också faran och jag sa åt dem att vänta på mig så de väntade lite grann innan jag fick One att återvända till livet, säger han enligt Jamaica Star.

Foto: Youtube

Rowe bestämde sig nämligen för att genomföra en hjärt-lungräddning på djuret.

Foto: Youtube

Han tog tag i djuret, närmade sig försiktigt med sitt eget huvud – och genomförde mun-mot-mun-metoden.

Foto: Youtube

Genom att blåsa luft i lungorna på den stackars geten, lyckades bonden få djuret att överleva!

Foto: Youtube

Efter några sekunder kan man se i klippet hur geten rycker till och plötsligt kan andas igen.

Foto: Youtube

Efter ett tag springer hon iväg för att ansluta till de andra getterna igen.

Foto: Youtube

”Det här handlar om den tredje geten som jag har gett CPR, så det här är ingen ny [sak] för mig”, sa han till Jamaica Star.

För Jamaica Star berättar han att detta inte var första gången han gav hjärt-lungräddning till en get.

– Det här är den tredje geten som jag har gett CPR, så det här är inget nytt för mig. Jag minns att en av mina getter skulle föda och barnet ville bara inte komma ut. Så jag var tvungen att sätta in min hand och ta ut barnet. Det jag gjorde förra torsdagen var inget ovanligt för mig, säger han vant.

I sociala medier har många djurvänner tackat Rowe för hans livsviktiga insats för geten. Och det är inte så konstigt alls tycker jag, vilken fantastisk aktion! Titta gärna i klippet nedan när bonden räddar geten från att dö genom att genomföra mun-mot-mun-metoden: 

https://www.youtube.com/watch?v=NBKgb3-QDGc

Glöm inte att dela inlägget vidare för att sprida hur viktigt det är att vi agerar snabbt med hjärt-lungräddning i sådana här situationer!