Kossorna kan inte sluta stirra på sälungen i gräset – nu har hon fått den hjälp hon behövde

Kossorna kan inte sluta stirra på sälungen i gräset – nu har hon fått den hjälp hon behövde

Alla kor stirrade på en och samma sak.
I hagen fanns nämligen en varelse som verkligen inte borde vara där.

Det här unika fyndet har förbryllat ända sedan det gjordes. För mitt ute i kohagen upptäcktes nämligen en liten sälunge (!).

Den var bara fem dagar gammal när den hittades, omgiven av ett 30-tal kor.

Det ska ha varit en fågelskådare vid namn Ian Ellis som var ute och fotade, och fick då syn sälungen genom kameralinsen. Han trodde så klart inte sina ögon. Hur hade en liten säl kunnat hamna där – i kohagen?

– Jag såg att den var stressad, sade Ian i en intervju med ABC News.

Sälungen hittades i kohagen – så gick det sen

Tack och lov så skulle den här osannolika historien få ett bra slut, i och med att fågelskådaren tog kontakt med djurskyddet RSPB Reserve, uppger ABC.

Fyndet gjordes sommaren 2015 i Frampton Marsh Nature Reserve i Lincolnshire, på Storbrianniens ostkust. Det misstänks att sälungen kan ha spolats upp på land från Nordsjön.

– Vi vet att hon inte skulle ha överlevt där ute om hon bara lämnades där på stranden, sade Duncan Yeadon på sälparken och förklarade att hon skulle få antibiotika.

Hur som helst fick sälungen namnet Celebration. Den fick sen komma till ett center där han kunde rehabilitera sig. Målet var att hon skulle bli utsläppt på hösten samma år, berättade en veterinär för ABC News.

– Då tar det vanligtvis ungefär tre månader att lägga på henne tillräckligt och lära henne hur man äter fisk innan vi släpper henne ut i naturen igen, sade Yeadon.

Dela gärna vidare inlägget om du också står på djurens sida!