Kons märkliga beteende fångas av kameran – snart inser han vad den försöker berätta

I Kanada liksom i många andra länder finns en hel del intressanta djur som lever på bondgårdar. Dessa strövar omkring längs landsvägar på sina stora, inhägnade gårdar.

För några år sedan var en man vid namn David ute och körde med bilen i lilla orten Millbrook, Ontario, som bara har 8 000 invånare. När han åkte med bilen vid landsvägarna fick han syn på flera kossor som betade lugnt och härligt i solskenet. Precis som det ska vara helt enkelt. Detta fick honom att må bra och han kände sig tvungen att stanna för ett ögonblick. David ville helt enkelt ta in den underbara atmosfären…

Men att just detta lugna strövande i hagen skulle förvandlas till en dödsfälla, det kunde David aldrig ana när han klev ur bilen för att få lite frisk luft…

Han fick syn på hur några vackra, bruna kossor svalkade sig i ett vattendrag i hagen denna varma och härliga dag.

Foto: Rumble

David bestämde sig för att filma lite grann eftersom han tyckte korna var så härliga och vackra där de betade fritt.

Där och då kunde djurvännen David förmodligen inte föreställa sig att videon senare skulle visas omkring fem miljoner gånger på nätet… Klippet har spridits ordentligt av en mycket speciell anledning.

Det var när David plötsligt vände kameralinsen mot en till synes ensam ko som allting fick en vändning.

Vändningen – kons märkliga beteende

Kon, som heter Flo, gick omkring i sin ensamhet och David tyckte att hon agerade lite märkligt. Det var som om hon försökte säga honom något… Han bestämde sig för att undersöka saken närmare och gick dit.

David tyckte att hon verkade lite stressad och att hon stod märkligt nära elstängslet som omgärdade hagen. När han kom fram till henne, insåg han att denna mamma behövde hjälp!

För där – mitt i det höga gräset framför modern – låg en liten kalv.

Kalven behövde hjälp

Foto: Rumble

Ensam i solen hade kalven varit där i gräset i okänd tid. Då insåg David direkt att den behövde mat – mjölk!

– Kossan hade fött en kalv vid sidan av elstängslet. Den gled nerför sluttningen och under staketet, kan man höra hur David förklarar i egna filmen.

Foto: Rumble

Han ville hjälpa den stackars kalven. Men det fanns bara ett problem – han visste först inte riktigt hur han skulle göra. Framför allt eftersom han var orolig för hur mamman skulle reagera.

Då kom han på en briljant idé. David närmade sig försiktigt kalven. Titta i hans video hur smart han löste det med hjälp av en pinne!

Detta är verkligen en riktig solskenshistoria om en ko, hennes kalv och en riktig gentleman till djurvän! Dela vidare för att hylla denna djurhjälte som hjälpte en mamma och kalv i nöd!