Kon föder sin första kalv, minuter senare inser mannen sitt stora misstag

När man bor och jobbar på en bondgård får man se väldigt många spännande saker.

Det var någonting som paret Chuck och Deb Beldo i Minnesota, USA, en dag i maj tidigare i år skulle få uppleva.

En av deras kor skulle nämligen föda en kalv, någonting alla såg fram emot. Men när kalven äntligen kommit till världen skulle paret få se det häpnadsväckande.

Den 24 maj 2018 var en speciell dag av många anledningar för Chuck och Deb Beldo. Tidigare under dagen hade de fått välkomna sitt femte barnbarn till världen. Och på eftermiddagen var det dags för ännu ett välkomnande.

Då gällde det deras ko.

Bildkälla: Youtube/CBS

Såg kalvens födsel

Deb och Chuck hade länge gått och väntat på att kon de hade på sin gård i Minnesota, USA, skulle föda sin kalv. Och den 24 maj var det äntligen dags. På avstånd iakttog de födseln, och höll ett vakande öga på om någonting skulle ske.

Det var precis vad som hände när kalven hade kommit till världen. Någonting de aldrig kommer att glömma.

Bildkälla: Youtube/CBS

Kon födde inte endast en kalv utan FYRA stycken. Enligt Animal Channel är det bara en av 700 000 kor som föder fyrlingar, men chansen att alla överlever är så lite som en på 11,2 miljoner. För Deb, Chuck och kon var det här deras stora lyckodag.

– Jag har varit runt kor hela mitt liv och jag har aldrig sett någonting liknande förut, berättar Deb för CBS.

– De mår jättebra, det är fantastiskt. Jag tror vi kommer klara det, men för en vecka hade jag inte satsat ett öre på det, fyller Chuck i.

Bildkälla: Youtube/CBS

Hjälpte till med att mata

Deb och Chuck hjälpte mamma ko att ta hand om de små kalvarna så de fick tillräckligt med näring och lek som behövdes. På den stora gården kunde de så fort de kunde stå springa runt och leka med varandra för att bekanta sig med den stora spännande världen.

Paret hade bara väntat sig en kalv vid födseln. Men oj så fel de fick.

”Mamma hade sett att hon var stor men hon tänkte inte så mycket på det. Tvillingar är ganska vanligt. De hade fem tvillingpar som föddes tidigare i år, men tyvärr kom de under den kalla perioden vi hade i april så de klarade sig inte, berättar deras dotter Jamie för Minnesota Public Radio.

Bildkälla: Youtube/CBS

Kalvarna var så små när de föddes, vilket gjorde att de inte kunde dia från sin mamma. Det gjorde att Deb och Chuck fick ställa sina klockor och mata de små kalvarna med nappflaska under dygnets alla timmar.

Paret la ut de glädjande nyheterna på Facebook och tusentals människor har skickat sina gratulationer. Nu vill de ha hjälp att namnge de små sötnosarna.

– Det är verkligen spännande, men jag hoppas att någon annan får uppleva det här nästa gång. En gång räcker, säger Chuck till CBS och skrattar.

Vilken fantastiskt upplevelse detta måste ha varit! Vad tycker du att kalvarna ska heta? Lämna dina förslag i kommentarsfältet och dela vidare!