Foto: TikTok/@farmofmilkandhoney

Hund kan inte sluta stirra på bilen – snart förstår matte att det är en kattunge som gömmer sig där i

Det finns många varelser där ute som är i behov av hem och samhörighet – och ibland hittar de det på lite märkliga vis.

När hunden Evie låste blicken på något som till en början tycktes osynligt så förstod snart matte vem som lurade i familjens bil.

När Allison Thomisons döva pitbull, Evie, började stirra intensivt på lastbilen som hennes man arbetade på, förstod Allison att något var på gång.

Hund hittar katt
Foto: TikTok/@farmofmilkandhoney

På deras stora gård på 300 hektar mitt i Arizonas landsbygd är hon van vid att Evie reagerar på vilda djur så som ödlor och skallerormar. Men den här gången var det något helt annat som fångat hundens uppmärksamhet.

Det visade sig vara en kattunge — en som hon faktiskt kände igen.

Några veckor tidigare hade Allison sett en kattunge som såg precis ut som hennes katt Noodle och som följde honom överallt. Eftersom Noodle är en kastrerad hankatt, var hon förbryllad över hur lika de såg ut och undrade om det bara var en slump eller om de var släkt.

Hund hittar katt
Foto: TikTok/@farmofmilkandhoney

Döptes till ”Mini-Me”

Allison döpte kattungen till Mini-Me på grund av hans slående likhet med Noodle. Strax efter att Mini-Me hade dykt upp försvann han spårlöst, tills det att hunden Evies nyfikenhet avslöjade att han hela tiden hade gömt sig i lastbilen.

Eftersom lastbilen var ett pågående projekt och saknade motor, var det ett perfekt gömställe för Mini-Me. Att få ut honom ur sitt gömställe visade sig vara en utmaning. Han var till en början defensiv och försiktig, men insåg till slut att Allison inte ville honom illa.

Han var väldigt arg … Men sedan förstod han plötsligt att vi var där för att hjälpa honom och inte skulle skada honom, så han kom ut,” berättade Allison för The Dodo.

När han väl kom ut, anpassade sig Mini-Me snabbt till sitt nya hem och började ställa till med bus på gården. Enligt Allison ”ställer han nu till med kaos överallt på gården.”

Inte blivit kompis med hunden än

Mini-Me kom bra överens med Allisons tre andra katter, och Allison skämtar ofta om att Evies upptäckt av Mini-Me egentligen bara var hur de fick sin fjärde katt. Trots att det var Evie som hittade honom, har Mini-Me inte riktigt blivit kompis med henne och slår henne varje gång han får chansen.

För att ge Mini-Me ett bekvämt ställe att bo på, ordnade Allison med en luftkonditionerad lada åt honom, men han föredrar ändå lastbilen framför sin tilldelade plats.

Hund hittar katt
Foto: TikTok/@farmofmilkandhoney

Det är inte varje dag man hittar en ny familjemedlem på gården!