Hönsmamma skyddar sina kycklingar mot piskande regnet, fäller ut vingarna och håller dem varma

Hönsmamma är ett uttryck som brukar användas för en mamma som gör allt för att skydda sina barn. Det är en mamma som överbeskyddar sina barn.

Men här är verklighetens hönsmamma – en riktig höna som fångades på film när hon bredde ut sina vingar för att skydda sina små kycklingar mot det piskande regnet.

Modersinstinkten är inte bara stark bland människor, djur har också en otroligt stark modersinstinkt. För djuren har känslor precis som vi människor, det har vi sett oändliga exempel på.

Det spelar ingen roll var en mamma befinner sig, hon gör alltid allt för att skydda sina barn eller sina ungar.

Kolla bara på den här hönsmamman i Visakhapatnam i Indien. Hon blev fast i en storm med sina kycklingar och det fanns ingenstans där de kunde ta skydd. Då slår modersinstinkten till med full kraft och hönan bestämmer sig för att hon måste göra det som krävs för att skydda sina bebisar. Hon fäller ut vingarna och gör sig så stor som möjligt för att ungarna ska kunna krypa in under henne och ta skydd.

Ungarna, en efter en, kliver in under mamman medan regnet piskar ner. Mamman lyckas hålla dem torra och varma.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/6-oz4dnh2G0″ /]

Tack och lov lyckades det här fina ögonblicket fångas på film. Vi hoppas att hela familjen klarade sig väl. Det finns inget starkare än en mammas kärlek! Dela gärna med alla dina djurvänner om du håller med.