Familjen räddar grisen från döden – och ger honom ett underbart liv

Det är tyvärr en vanlig syn på landsvägar världen över: en fullpackad lastbil som transporterar djur till slakteriet.

Ofta händer det att jag undrar om djuren vet var de är på väg, eller vad som kommer att hända.

Just i det här fallet är jag övertygad om det – och det skär djupt in i hjärtat.

För ett tag sedan, i Australien, låg en bilist och körde bakom en sån här lastbil, helt ovetandes om vad som var lasten. Men plötsligt skymtade ett grishuvud upp ovanför kanten på flaket varpå bilisten förstod vart lastbilen var på väg.

Bland grisarna på lastbilen finns en fyra månader ung griskulting – som inte hade några som helst planer på att åka till slakteriet.

Tänk dig själv: Du kör intet ont anande på motorvägen och ser hur något plötsligt kryper upp på lastbilen framför dig – för att sedan inse att det är en gris.

Plötsligt verkade grisen få fäste och tog sig allt närmre kanten. Medan lastbilen dånade fram i full fart längs vägen tog grisen i från tårna och hoppade ner mot asfalten. Med frihet i tankarna spelade det ingen roll vad som skulle kunna hända, den var ju ändå på väg mot slakteriet och en säker död.

Facebook/Animals Australia

Personerna i bilen bakom lastbilen stannade omedelbart för att se hur det gick för ”rymlingen”. Grisen var allvarligt skadad men var fortfarande vid liv. Bilisten tog direkt med kultingen i sin bil och körde raka vägen till djurrättsorganisationen Mandurah Wildlife Rescue, som också driver en veterinärklinik. Väl där behandlades grisen omedelbart, men den var så illa skadad att de inte visste om den skulle överleva natten.

Twitter/Gratitude Attitude‏

Men det visade sig att grisen var en riktig fighter, och mirakulöst överlevde han natten. Redan då fick han namnet Wombat.

Sedan denna ofattbara händelse har Wombat fått ett helt fantastiskt liv. Det vände tack vare att han vågade hoppa från lastbilen i full fart. Idag är Wombat en stor, glad gris. Han har fortfarande några ärr, men det är ingenting jämfört med slakteriet som väntade honom. Inom bara några månader hade han gått upp i vikt och vägde hela 43 kilo!

Idag bor han på fantastiska Greener Pastures Sanctuary, som tar hand om djur som behandlats illa eller som ingen vill ha.

Facebook/Greener Pastures Sanctuary

Parkens grundare, Rachael Parker, säger så här om Wombat:

– Ofta ligger han bara och blir omhändertagen med massor av pussar från alla barnen som kommer hit. Jag tror att han skulle kunna spendera hela dagarna så här.

Här kan du se en video på Wombat och hur han ser ut idag:

Wombat the pig

A daring bid for freedom nearly cost Wombat the pig her life. Now, she spends her days blowing water bubbles at Greener Pastures Sanctuary. <3 Her story: www.AnimalsAus.org/twT

Posted by Animals Australia on Thursday, January 7, 2016

Dela den här historien vidare om du tycker att de som stannade och tog hand om grisen gjorde det rätta.