Djurhjältar kämpar i timmar för att gräva ut en get som fastnat i ett rör – reaktionen när han befrias berör

Djurhjältar kämpar i timmar för att gräva ut en get som fastnat i ett rör – reaktionen när han befrias berör

Ibland hamnar djur på ganska knepiga platser och behöver hjälp av snälla människor för att komma ut.

Som den här geten, som satt fast i ett stort rör tills en grupp djurräddare gav sig ut på ett omfattande uppdrag för att rädda honom.

Det var den 17 augusti i år som Arizona Humane Society fick ett samtal om en åtta månader gammal get som hade ramlat i ett 75 meter långt rör. The Humane Society uppger att en granne hörde geten gråta från underjorden.

Men när de kom till platsen insåg de att det inte var någon lätt uppgift att rädda geten: på grund av rörets storlek visste de inte var de skulle leta efter honom. De bestämde sig för att återvända nästa dag, bättre rustade för jobbet.

Räddningslaget återvände nästa dag med utrustning inklusive en specialkamera för att leta efter geten, men kunde fortfarande inte hitta några tecken efter honom.

Utan att kunna fastställa getens exakta plats, bestämde de sig för att börja gräva och hoppades på det bästa.

– Vi kunde överhuvudtaget inte se geten, vi såg honom aldrig innan vi började gräva. Vi agerade bara i tron på var vi trodde att han var, sade Gracie Watts, akutmedicinsk djurtekniker, i ett pressmeddelande.

Efter att ha grävt i röret med spadar och en slägga upptäckte de till slut geten, och en av räddarna kunde hålla i honom medan de fortsatte att gräva ut honom.

Enligt AHS tog räddningsuppdraget sex timmar och krävde mycket hårt arbete. Men så småningom kunde de äntligen få bocken fri.

Trots den svåra prövningen verkade geten oskadd, och kort efter att ha räddats återförenade han med de andra getterna.

Se räddningsvideon nedan:

Även om det krävdes mycket arbete utan någon garanti att det skulle lyckas, stod det snart klart att deras snabba räddningsinsats räddat getens liv. Arizona Humane Society uppger att det började ösregna strax efter att de fått ut geten: om geten fortfarande varit kvar i röret riskerade han att drunkna.

Alla var tacksamma för att de trots alla motgångar och utmaningar behöll sin uthållighet.

– Vi kunde inte sluta, men man kommer till en punkt där man börjar intala sig själv att det här inte kommer att hända. Han skulle ha drunknat där om vi lämnat honom, sade räddaren Andy Gallo.

Tack till detta lag bestående av djurhjältar för att ni räddade den här geten! Så glad att han är i säkerhet nu!

Dela denna fantastiska nyhet!