Bonden tror kon är dräktig – tvingas gnugga sig i ögonen när de ser ”babyn”

På en bondgård i de nordligare amerikanska delarna, närmare bestämt delstaten Minnesota, fick en familj tillökning i somras. Det var i maj månad som Deb och Chuck Beldo fick mer än de någonsin kunde begära eller på förhand ana när en av deras älskade kor blev dräktig. Familjen har stora landytor där djuren kan ströva och beta av marken på dagarna. De såg verkligen fram emot att få välkomna en ny liten bekantskap – en kalv! – till betesmarken.

De såg verkligen fram emot den dagen de skulle få välkomna den älskade lilla kalven till jorden och till gården.

Men det var när mamman skulle föda sin kalv som familjen chockades – och inte hade någon aning på förhand att deras kossas födsel skulle bli förevigt ihågkommen. Det blev en nyhet över världen eftersom denna ko skrev in sig i historieböckerna.

Anledningen? Den är helt otrolig, och sannerligen en berättelse om livets mirakel!

Posted by Jamie Belz on Sunday, May 27, 2018

Bondgården hade varit i familjens ägo ända sedan 1882 och i generationer hade man fött upp boskap och olika djur på gården. Släkten hade i många år arbetat hårt för att jobba ihop till brödfödan på sin gård och det här med djuruppfödning vara något som de verkligen hade i blodet.

När kossan blev dräktig blev förstås familjen väldigt glada och såg fram emot att välkomna en ny familjemedlem till gården att se efter.

Dotterns ord fick föräldrarna att haja till

Men innan kon födde sa deras dotter någonting som fick dem att haja till.

Dottern Jamie konstaterade nämligen att hon tyckte kossan såg lite större ut än vanligt. Att dräktiga kor inte vanligtvis är så pass stora när de ska föda. Hon tyckte det var lite märkligt, och då tittade också föräldrarna närmare på detta.

– Mamma hade noterat att hon var stor men tänkte inte så mycket mer på det. Tvillingar är dessutom ganska vanligt. Faktiskt så hade flera tvillingar fötts tidigare i år men olyckligtvis föddes de under det galet kalla vädret vi hade i april och överlevde inte, säger dottern till Minnesotas public service-radio.

Posted by Jamie Belz on Sunday, May 27, 2018

Men när denna ko skulle föda blev alla chockade av hur många kalvar som kom ut.

Posted by Jamie Belz on Sunday, May 27, 2018

Inte en eller två. Inte tre. Utan fyra söta kalvar välkomnades till världen med Chucks och Debs hjälpande händer!

Hela familjen hjälptes sedan åt att ta hand om kalvarna och nu höll de alla sina tummar för att alla små sötnosar skulle överleva natten.

Posted by Jamie Belz on Sunday, May 27, 2018

Kalvarna var väldigt små när de föddes och kunde därför inte dia från mamma ko.

Deb och Chuck fick då ställa sina väckarklockor tidigt och gå upp mitt i natten. De var tvungna att mata alla kalvarna med nappflaska vid dygnets samtliga timmar.

Posted by Jamie Belz on Sunday, May 27, 2018

Men det skulle snart visa sig att kalvarna var mycket starkare än vad man först hade trott. De klarade sig genom den första natten och idag mår de små kalvarna utmärkt! Även de yngsta familjemedlemmarna kommer då och då till gården, för att hjälpa till att ta hand om de små kalvarna.

Posted by Jamie Belz on Sunday, May 27, 2018

Att få fyrlingar är sällsynt när det gäller människor, men att kor får fyra kalvar är ännu mer av ett medicinskt fenomen och denna ko skrev verkligen in sig i historieböckerna. Man beräknar att bara en av 700 000 kor föder fyrlingar!

Dessutom är oddsen för alla fyra kalvar ska födas levande en på 11,2 miljoner, enligt en veterinärhandbok. Snacka om att de är små mirakel!

Posted by Jamie Belz on Sunday, May 27, 2018

Vilket underbart mirakel från djurriket! Gilla och dela vidare om du blev glad av att få se detta!