700-kilos tjur spänner ögonen i kvinnan – när han ser vem hon är händer något fantastiskt

Tjuren Thor riskerade att få ett kort liv. Han skulle precis avlivas när Heidi Ross kom till undsättning. Bilderna på deras liv tillsammans får folk att tappa hakan.

Tjuren Thor föddes en månad för tidigt och kunde då varken gå eller stå på egna ben. När Heidi Ross hittade den lilla kalven med ansiktet nedtryckt mot marken – med uppenbara andningssvårigheter – valde hon att agera. Vilket även Metro skrivit om.

Heidi arbetade på gården där Thor tagit sina första andetag och den utsatta tjuren fångade hennes hjärta. När det kom på tal om att Thor nog skulle behöva avlivas gjorde Heidi allt i sin makt för att stoppa det. 

I sista stund bad hon gårdens ägare om att, med sina besparingar, få köpa Thor. Hon fick som hon ville, tjuren överlevde och sedan dess har de hållit ihop.

Väger 749kg

Idag har Thor växt till en riktig bjässe! Den majestätiska tjuren väger 749kg, men duons starka band väger mer än så.

Även om Heidi erkänner att hon får tänka sig för ibland.

– Jag har varit tvungen att arbeta hårt på mitt självförtroende när jag varit med honom. Jag vet att han aldrig avsiktligt skulle skada mig. Han är inte det minsta aggressiv, men han inser inte alltid att han är lika stor som ett litet fordon. En oavsiktlig ryckning med hans huvud som träffar kan verkligen göra ont, säger hon enligt Metro.

”De har känslor”

Men även om han är stor så brukar Thor rulla över på sidan när han vill att Heidi ska skämma bort honom med lite skön massage på magen. När hon kliar sin stora vän berättar Heidi att Thor brukar rulla runt i gräset – precis som en hund.

– Jag tror att alla djur som får chansen kommer att bevisa att de är känsliga varelser. Precis som hundar, katter och hästar så har de känslor, säger hon enligt Metro.

Lever sida vid sida

Tre år efter att deras vägar korsades lever de idag sida vid sida i Skottland. Även om kärleken vännerna emellan förändrade hela Heidis liv har hon aldrig ångrat det.

Och hur skulle man kunna ångra en sådan här vacker kärlek?

– Om någon hade sagt till mig för tre år sedan: att jag snart skulle få en tjur som vän, alltid vara täckt av smuts, ständigt ha halm i håret och spendera mina söndagar på att lura ut en lada för att plocka upp gigantiska högar bajs. Då hade jag skrattat högt och inte trott på ett ord av det, säger hon till Metro och fortsätter:

– Men här är vi och jag skulle inte ändra det för något i världen.

Nedan ser ni en video på deras fantastiska relation.

Vilken vacker berättelse! Hur underbara är inte Thor och Heidi? Kommentera gärna på Facebook om du också älskar djur!