Rovdjur går till attack mot familjens katt – då fångar övervakningskameran missens comeback

Den här katten visar direkt varför rovdjuret gett sig på fel misse!

Låt oss presentera en riktigt modig och stridslysten katt som inte ger upp i första taget!

Den här missen agerade mycket snabbt och gick på instinkt när hon plötsligt en kväll blev attackerad – ute på sin egen veranda. Det hela fångades på bild av familjens övervakningskamera och har sedan dess blivit viralt på nätet.

Vi vill samtidigt varna känsliga tittare för ganska starka bilder – det ni kommer att få se är nämligen hur en vild prärievarg plötsligt får syn på en liten katt. Han smyger sig närmare missen och väljer ut rätt tillfälle för att gå till attack. Det kan upplevas som otäckt. Men vi kan avslöja att katten kommer undan och inte blir skadad, vilket är skönt för det här hade kunnat sluta illa för henne.

Prärievarg attackerar katt – då försvarar hon sig

Den här missen är nämligen mycket kvicktänkt, och vet exakt hur hon ska göra för att komma undan i denna trängda stund mot en starkare motståndare.

Hon inser att rovdjuret är större och starkare, och bestämmer sig därför för att använda sig av vad som finns att tillgå på verandan. Där står nämligen ett bord, som hon försöker gömma sig under. Det går så där.

Då väljer missen i stället att gå till motattack – innan hon blixtsnabbt flyr.

Intill verandan finns nämligen en hög pelare, som katten klamrar sig fast i. Efter en stund inser prärievargen att spelet är slut – han har förlorat. Katten klarade sig och det med den äran. Vilken katt!

Följ oss på Youtube och få tillgång till våra senaste videor och vara bland de första som får reda på när vi publicerar nytt innehåll. Prenumerera på vår Youtube-kanal och bli en del av vår gemenskap: bit.ly/Djurbibeln.