Pälsboll smiter och gömmer sig i ett rör i två dagar – då tvingas kvinnan göra något besynnerligt

När hjälporganisationen Catz R Us SA, hemmahörande i Pretoria, Sydafrika, var ute och fångade in hemlösa katter i närheten av ett köpcentrum var det en av de sex veckor gamla kattungarna som tog till flykten.

Den sprang som en skållad råtta och kröp in i en rörledning under shoppingcentret.

Djursajten The Dodo skriver att räddningsarbetarna tillbringade två hela dagar med att försöka få ut den lilla stackaren. Till slut började de fundera på om den verkligen var kvar där nere i röret.

Läs mer: Varje dag går katten till samma plats i huset – när matte hör ett ljud inser hon vem som är på väg

De ringde in förstärkning, och in kom en person med en speciell kamera som kunde kika ner i det trånga utrymmet för att bekräfta att den lilla lurvbollen var kvar där, cirka 12 meter ner under jorden.

Rörets diameter var bara 12 centimeter, så det var väldigt komplicerat att få en bra blick över djuret. Men arbetarna på STAR (Specialist Technical Animal Rescue) upptäckte efter ett tag att kattungen krupit längre in, till ett annat område i rörsystemet.

På något sätt hade den lilla, rasande pälsbollen brutit sig igenom expanderande skum och befann sig i ett litet utrymme med massor av rör runtomkring”, skrev STAR i ett Facebook-inlägg.

”Sa åt alla att vara tysta”

Räddningsteamet letade febrilt efter den andra änden av rörledningen, som de till slut hittade i ett av köpcentrets elskåp. De försökte försiktigt att locka på den lilla ungen genom att spela upp inspelningar av andra kattungar.

Till slut svarade katten på ropen.

Inom några ögonblick hörde vi ljud. Vi sa åt alla att vara tysta. Efter ett tag kommer en liten, förvirrad, dammig, blåögd pälsboll utkravlande ifrån elskåpet”, skriver STAR.

Kattungen återförenades snart med sina syskon och flyttades senare till en jourfamilj. Två veckor senare blev den permanent adopterad – nu njuter den av ett mycket lugnare liv.

Vilken story! Tänk att ligga i ett rör i två dygn. Snacka om klaustrofobiskt.

Tur att det gick bra för den lilla till slut. Dela, gilla och kommentera för fler roliga och fascinerande djurnyheter.