Mystisk katt tassar omkring med pil genom nacken

Mystisk katt tassar omkring med pil genom nacken – får ögonkontakt med kvinna som agerar direkt

Ingen vill se att ett djur far illa. Men tyvärr sker det dag ut och dag in, i alla delar av världen.

Denna gång handlar det om en katt som har fått en pil genom nacken. Men tack vare sanna djurhjältar har han överlevt – mot alla odds.

Varning för grafiska bilder.

Det var i början av året som en kvinna i Pennsylvania råkade titta ut genom fönstret och fick syn på den stackars vildkatten. Den strövade omkring i hennes trädgård – med en pil fast i nacken.

Hon ringde direkt till djursjukhuset som i sin tur tog kontakt med den lokala djurskyddsorganisationen Stray Cat Blues. De gav sig meddetsamma ut på jakt efter den stackars katten.

”Då vi såg bilderna på den skadade katten så visste vi att vi inte kan ta det lugnt förrän vi hittat honom. Vi började leta direkt. Vi letade i skogen i många timmar, delade ut bild på katten till grannar och lade ut fällor på flera ställen”, skriver organisationen i ett inlägg på Facebook.

Fångades in åtta dagar senare

Tack vare hjälp från allmänheten lyckades man åtta dagar senare fånga in katten. Den fångades in en dryg mil borta från platsen där den först upptäcktes.

Då var pilen inte längre kvar i hans nacke, men han hade fortfarande enorma sår.

Den stackars katten rusades akut till djursjukhus för vård.

– Pilen gick in i hans vänstra axel, över hans nacke. Så den missade alla hans stora nerver, artärer, ryggmärg men den ställde definitivt till med mycket trauma, säger djurläkaren Arielle Schoenlein till lokala nyhetskanalen WPVI.

Har döpts till Amor

Djurskyddsorganisationen har bestämt sig för att döpa katten till Cupid, på svenska Amor. De har delat hans berättelse på Facebook för att få hjälp med vårdkostnaderna.

”Inget djur ska någonsin behöva lida på detta vis. Detta är djurplågeri” skriver de.

Lilla Amor får nu all den vård han behöver. Och den 7 februari fick han åka hem till sitt nya fosterhem för att få återhämta sig i en trygg hemmamiljö.

Här kan du se då Amor får godis i sitt nya fosterhem.

Posted by Heather Heilman on Monday, February 6, 2023

”Har haft ett hem”

Hans nya tillfälliga ägare Heather Heilman har delat med sig av glädjebeskedet att han har kunnat lämna djursjukhuset.

”Han fick sannolikt nervskador i sitt ena framben och nacken. Jag försöker få honom att känna sig så bekväm som möjligt”, skriver hon och tillägger:

”Han är fortsatt undernärd och svag men vartefter han blir starkare så kommer vi att introducera flera leksaker. Av den erfarenhet jag har så vet jag att denna kille har haft ett hem någon gång. I går natt när jag tog hem honom så sträckte jag fram min hand och han tryckte sitt huvud mot handen direkt”.

Polisen har inlett en utredning för att ta reda på vem som skjutit den stackars kissen.

Tack för att ni hjälpte denna stackars kisse!

Dela denna artikel för att hylla dessa fantastiska djurvänner som hjälpte denna katt.