Mobbare kastar ner gråtande 5-åring på marken – sekunder senare rusar en katt fram

Katter är verkligen speciella djur. De är kärleksfulla och snälla, men samtidigt kan de vara väldigt oberäkneliga och hitta på de mest oväntade sakerna.

Den 5-åriga pojken Ethan bor tillsammans med sin mamma och lillebror i Doncaster, England. I huset bor även deras kära katt Smudge, som en dag skulle visa att han var mer än bara en kärleksfull och snäll katt.

När två äldre pojkar hoppade på Ethan och puttade ner honom till marken agerade Smudge direkt – och nominerades till ”årets katt”.

Det var en vanlig dag när 5-åriga Ethan spelade fotboll utanför familjens hus i Doncaster, England. Mamma Sarah var inne i köket och höll ett öga på sina barn när hon plötsligt såg tre äldre killar komma gåendes på gatan.

– Jag hörde dem skrika Ethans namn två gånger, men han ignorerade dem och fortsatte spela med Ashton, berättar Sarah för The Mirror.

Mobbare puttade ner pojke

Killarna gick fram till Ethan och frågade varför han ignorerade dem. Han skrämde upp Ethan och puttade honom så att han föll till marken.

Sarah sprang snabbt ut från huset för att konfrontera killarna. Men det var någon som hade hunnit sätta dem på plats innan.

Från under en bil flög plötsligt Smudge upp och hoppade upp på en av pojkarnas bröst. Med sina klara ögon fräste han mot pojkarna – och kom till Ethans räddning på ett heroiskt sätt.

Katten Smudge heroiska insats

Killarna var i chock. De insåg att de inte ville bråka med Smudge och sprang därifrån med tårar i ögonen.

Nu hyllas Smudge till skyarna för sin insats.

– Han har aldrig gjort någonting liknande tidigare. Men det var helt fantastiskt att se honom titta efter Ethan på det sättet, berättar Sarah.

Nominerades som ”Årets katt”

Nu har Smudge blivit som Ethans livvakt.

Dessutom nominerades han till ”årets katt”-priset för sitt heroiska ingripande.

– Han sover utanför Ethans sovrum sedan händelsen och håller ett öga på honom. Jag känner mig så mycket säkrare med Smudge i närheten. Han är en stor del av familjen och mer som en bror till pojkarna än en katt, säger Sarah till The Mirror.

https://youtu.be/vzycnwC9PLg

Smudge är verkligen beviset på att katter kan vara minst lika lojala som hundar.

Dela artikeln för att hylla Smudge fantastiska ingripande för Ethan!