MC-tjejen tror det är löv som rör sig på vägen – tills hon ser tassarna och kastar sig ut i mötande trafiken

En kvinna var ute och åkte med sin motorcykel när hon blev stående vid ett rödljus. Det tog ovanligt lång tid för ljuset att slå om till grönt, och motorcyklisten drog en djup suck av irritation.

Men bara sekunder senare såg hon något röra sig på vägen – och insåg att något fruktansvärt höll på att hända.

När man rör sig i trafiken finns det många regler att ha koll på. Att man inte får köra mot rött är grundläggande och det vet nog alla som satt sig i en bil eller på en motorcykel.

Men ibland händer det saker som får trafikanter att lägga alla regler åt sidan. Det här är ett sådant tillfälle.

En kvinna på motorcykel stod och väntade vid ett rödljus när hon upptäckte något som rörde sig på asfalten mitt i korsningen. Hon tyckte det såg ut som ett löv.

Bilar passerade och det lilla lövet blåste runt i vinddraget efter bilarna. Men nu reagerade plötsligt kvinnan på motorcykeln. Det där såg ju inte alls ut som ett löv. Det hade små tassar och päls.

Det var en kattunge.

Kvinnan slogs av panik och nu struntade hon i att det var rött. Hon vinkade åt mötande bilar och åkte ut i korsningen för att stoppa trafiken. Precis då passerade en bil bara centimeter från katten.

Det var ett under att katten hade klarat sig så länge där i korsningen. Kvinnan kom fram och kunde lyfta upp den lilla krabaten som fräste till av skräck när hon fick tag i den.

En bit från korsningen stod en annan kvinna och tittade på den dramatiska händelsen på vägen. Motorcyklisten sprang fram till henne och bad henne hålla katten medan hon flyttade sin motorcykel från vägen.

Hela händelsen fångades på film av MC-tjejens hjälmkamera. Här nedan kan du se hennes fina insats.

Och det bästa av allt? Efter räddningen lyckades hon ge katten ett nytt hem.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/2LuTpF_6rM4″ /]

Sanna hjältar finns mitt bland oss. Den här tjejen är en av dem. Dela gärna videon för att hylla hennes insats!