Kvinna hör mystiska ljud i nya huset – följer lätet och inser att där finns en inkräktare
Katie Hoover

Kvinna hör mystiska ljud i nya huset – följer lätet och inser att där finns en inkräktare

Alla som har varit i ett gammalt hus vet att det knakar och brakar både här och där. Är det inte i gamla dörrar så är det i trappen.

När Katie Hoover flyttade till sitt nya hus hörde hon genast hur det lät i huset men det visade sig vara något helt annat än gammalt trä som spökade.

Katie Hoover flyttade till ett gammalt och historiskt hem och tänkte att det var en plats där hon skulle få lite lugn och ro.

Men redan från start visade det sig att en annan filur hade en annan plan för flytten.

Redan första dagen i huset började Katie höra mystiska ljud från husets vrår. Först viftade hon bort det som en engångsgrej och att det ju faktiskt både knakar och brakar i gamla hus.

”Jag flyttade in i ett extremt gammalt historiskt hem och jag vänjer mig fortfarande vid alla stön och knarr som kommer med det territoriet”, skrev Hoover i ett Facebook-inlägg.

Men till slut blev ljuden bara starkare och starkare och till slut fick Katie nog.

”Jag hörde hela tiden det här konstiga shufflande ljudet som jag inte kunde identifiera och började bli förbannad. Sedan rundade jag hörnet till det här.”

Katie Hoover
Foto: Facebook

Vid första anblicken såg flyttlådorna ut som hon mindes dem, förseglade och uppradade mot väggen.

Men när hon tog en närmare titt möttes hon av två gula ögon.

Fullvuxen inkräktare

I en av lådorna satt en fullvuxen orange katt och tittade tillbaka på henne.

Katie befriade genast den stackars katten från lådan och började söka efter kattens ägare.

Det visade sig att den ensamma kattens husse dött plötsligt och när inte hans familj ville ta över katten släppte de ut honom i skogen, skriver The Dodo.

Katten hade vuxit upp i huset och när han såg att en ny familj flyttade in tog han förmodligen tillfället i akt att ta sig in. Och Katie hade ingenting emot det.

”Jag bestämde mig för att ta in honom. Det var bara rätt eftersom det var hans hus längre än det var mitt. Han kom liksom med huset”, skriver Katie.

En ny familjemedlem

Katten fick namnet Murray och var glad som bara den över att ha fått ett nytt hem. Men innan han kunde slappna av helt var han tvungen att bekanta sig med Katies två andra katter.

”Artemis och Apollo var inte säkra på vad de skulle tycka om den här orangea inkräktaren,” sa Hoover.

Till en början gav Murray sina syskon det utrymmet som de behövde. När de sov i sängen med matte tog Murray en plats på golvet.

Men snart var han accepterad och en i familjen och idag lever de lyckliga allesammans.