Hunden faller ihop vid dörren, då upptäcker husse en lapp i halsbandet och slänger sig på telefonen

Vallhunden Louie bor på en gård i Alexandra, Nya Zeeland. Han brukade ofta gå på äventyr runt om i närområdet, och ibland kunde han vara borta i flera timmar innan han återvände hem.

Men ju äldre Louie blivit desto kortare blev de små äventyren och när han var 12 år gammal orkade han bara gå kortare promenader runt hemmet.

Det var därför hennes ägare blev extra oroliga när Louie en dag försvann spårlöst.

Marolyn Divers föräldrar hade haft vallhunden Louie länge. Likt vilken familjemedlem som helst kände de honom utan-. och innantill.

Och det var därför de blev extra oroliga när den 12-åriga hunden en dag plötsligt försvann från deras hem i Alexandra, Nya Zeeland.

Försvann från huset

Marolyns föräldrar var rädda över att Louie, som nu var en gammal hund, inte längre kunde hitta hem. Efter flera timmar kunde de slutligen dra en lättnades suck när Louie kom tillbaka.

Men det var en sak som skulle få deras hjärtan att hoppa över ett slag.

Bildkälla: Youtube/KnowMore

Louie var helt utmattad. Han var uttorkad och behövde vatten och mat, och kunde knappt stå på egna ben, berättar Marolyn för The Dodo.

Återvände utmattad – med lapp i kopplet

För en kort stund trodde både matte och husse att han skadat sig eller att någon annan hade skadat honom. Plötsligt upptäckte dem att han hade en bit kartong i halsbandet.

Någon hade skrivit en handskriven lapp.

”Louie är dagens stora hjälpte. Han ledde mig till Maddy som hade fastnat under en hög med grenar. Tack, Rob”, stod det på lappen.

De båda drog en lättnadens suck, för de kände Rob. Han var en bonde som bodde tillsammans med sin hund Maddy bara en dryg kilometer bort.

Dagens stora hjälte

Även fast lappen avslöjade att ingenting hade hänt med Louie visste de inte vad exakt som hade skett. Därför beslutade de sig att direkt slänga sig på telefonen för att ringa Rob – som berättade en otrolig historia.

Precis som familjen Diver hade Rob också letat efter sin hund den där dagen. Han träffade på Louie, som övertygade Rob att följa efter honom. Vallunden ledde Rob till en hög med grenar som Maddie hade fastnat under. Rob såg till att få loss sin lilla hund, som lyckligtvis inte hade skadat sig.

Bildkälla: Youtube/KnowMore

Rob ville uppmärksamma familjen Diver på att Louie hade stått för ett riktigt hjältedåd den där dagen och skrev en lapp som han satte fast i vallhundens halsband innan han lufsade hemåt.

Familjen var så otroligt stolta över vad Louie hade gjort. Men samtidigt var de oroliga för sin hund, som fortsatt mådde dåligt hela dagen och natten.

”Jag är så stolt”

Men allting förändrades när de bjöd över Rob och Maddie dagen efter. Louie blev som en nyfödd hund och busade med Maddie hela dagen.

Förhoppningsvis har de även många härliga dagar tillsammans framför sig!

– Det här har förändrat sättet jag ser på Louie. Och jag tror att hans föräldrar ser på det likadant. Jag är så stolt över honom, säger Marolyn till The Dodo.

Louie är verkligen en riktig hjälte! Hundar är så kloka och det här bevisar om inte annat att de förstår vissa saker bättre än oss människor.  Dela gärna den här fina historien med dina vänner för att hylla Louies hjältedåd!