Kvinna får ögonkontakt med katt vid gravsten i trädgården – blir starten på gripande sorgearbete

Kvinna får ögonkontakt med katt vid gravsten i trädgården – blir starten på gripande sorgearbete

En god granne är en välsignelse.

Fråga bara paret Pickell som för ett år sedan flyttade in i ett nytt hem. Lisi Pickell var då i djup sorg, efter att ha förlorat flera av sina nära och kära. Såväl hennes pappa, som hennes bonuspappa och hennes älskade hund, en schäfer, hade lämnat jordelivet.

Men när paret vaknade i sitt nya hem efter första natten fick de syn på någonting mycket märkligt.

Utanför deras hus fanns en trädgård, och intill den två gravar som var uppmärkta med bland annat ett kors. Där vilade nämligen den tidigare husägarens avlidna hund och katt.

Nu hade en annan, svart katt, slagit sig ned vid gravarna. Katten stirrade tillbaka på paret Pickell. De blev förstås mycket fundersamma över vems katten var, och vad den gjorde där.

Foto: Instagram

Enligt Lisi förändrade kattens beteende deras liv till det bättre. Det här var nämligen början på en läkeprocess för henne i sitt eget sorgearbete.

– Vi var båda i chock över att han bara satt där vid gravarna och tittade på oss. Vi kände båda att det var ett tecken från Gud att vår schäfer, min pappa och bonuspappa fortfarande var med oss, säger Lisi till djursajten The Dodo.

Snart framkom att katten är grannens och heter Frank.

Grannkatten hjälpte paret i sorgearbetet

Missen kom sedan springandes till paret Pickell och ville bli klappad.

Foto: Instagram

– Det var som att han visste att våra hjärtan var krossade, skriver Lisi Pickell på Instagram där hon också visat upp hur det gick till när de fick besök av den goda grannkatten.

Lisi säger till The Dodo att hon aldrig kommer glömma ögonblicket när de först mötte katten och hur högt han spann när han blev klappad.

– Han visste att jag var ledsen. Det var ett otroligt ögonblick och något jag aldrig kommer glömma.

Nu är katten givetvis välkommen att komma och gå som han vill hos sina nya grannar, och de älskar att ha honom hos sig.

– Vi är så tacksamma gentemot hans mycket kärleksfulla familj för att han får besöka och läka oss efter förlusten av min pappa, min bonuspappa, vår schäfer och en av mina bästa kära vänner, skriver Lisi på Instagram.

Här kan man se videoklippet med den kärleksfulla katten Frank.

Det är svårt att inte bli berörd av historier som denna. Dela gärna vidare inlägget om du också har blivit tröstad av ett husdjur.