Kattmamma sprang in i brinnande hus för att rädda sina fem ungar – hedras stort för sin makalösa insats

Föräldrar gör som bekant vad som helst för att skydda sina barn.

Denna kattmamma hamnade i en direkt livsfarlig situation när hon räddade sina kattungar från en brinnande byggnad.

När brandmän kallades till garagebranden i Brooklyn för några år sedan märkte de den heroiska katten som bar sina kattungar en efter en ut ur den brinnande byggnaden.

Hon gick tillbaka in i eldsvådan fem gånger för att rädda alla sina ungar och efter att hon hade burit dem i säkerhet rörde hon vid var och en av deras näsor för att försäkra sig om att de fortfarande levde.

Katten, som senare fick namnet Scarlett, kollapsade sedan efter sin heroiska räddning.

Ši katė iš gaisro išgelbėjo visus 5 savo kačiukus, išnešdama juos iš degančio namo po vieną.

Posted by Neįtikėtini faktai on Sunday, December 2, 2018

Enligt en användare på Imgur märkte brandmannen David Giannelli att den modiga katten räddade sina kattungar.

”Scarlett själv hade blivit allvarligt bränd när hon drog upp sina kattungar ur elden. Hennes ögon hade blåsor, hennes öron och tassar brändes, och hennes päls sved mycket”, stod det i inlägget.

”Majoriteten av hennes ansiktspäls hade bränts bort. Efter att ha räddat kattungarna sågs hon röra var och en av sina kattungar med näsan för att säkerställa att de alla var där och vid liv, eftersom blåsorna i ögonen hindrade henne från att kunna se dem, och sedan föll hon ihop medvetslös.”

Brooklyns brandmän lyckades släcka branden och ge Scarlett och hennes ungar veterinärvård. Tyvärr klarade sig inte en av hennes kattungar, men de andra behandlades och hittade till slut sina eviga hem.

Adopterad av familjen i Brooklyn

Hennes berättelse väckte uppmärksamhet i media runt om i världen och hon blev till och med föremål för flera böcker som skrivits om henne, däribland ”Scarlett Saves her Family” och ”The Bravest Cat”.

Scarlett adopterades av en familj i Brooklyn och levde 12 lyckliga år med massor av kärlek fram till sin död 2008. En utmärkelse döptes till och med efter henne av The North Shore Animal League, som tog hand om Scarlett och hennes kattungar för att hedra andra heroiska djur.

Scarlett is a heroic feline who selflessly walked through a burning abandon building to rescue all five of her kittens….

Posted by North Shore Animal League America on Monday, May 14, 2018

Dela gärna för att hylla denna fantastiska katt och alla andra vackra djur som riskerar sina liv för att rädda andra.