Katten vågar inte närma sig pyntade julgranen – det kattägaren har gjort ger honom kalla kårar

Julen närmar sig med stormsteg, och det brukar kunna innebär en hel del utmaningar för många djurägare.

Både katter och hundar kan vara extra intresserade när det exempelvis dyker upp en julgran i hemmet. Trädet som av husse och matte pyntas med glitter och färgglada julgranskulor väcker förstås uppmärksamhet för våra fyrfotade vänner.

Därför är det kanske inte så märkligt att många katter och hundar genom åren har ställt till med en och annan scen när julgranarna kommit in i huset. Så här har det exempelvis säkert sett ut i många hem:

Kattägaren Irene Olocco har husdjuret Victor. Hon har kommit på en alldeles lysande idé för att hålla katten Victor borta från julgranen. Det handlar om att hon lagt ut en viss sak som Victor inte alls tycker om runt granen: nämligen mandariner.

– Vi låg tillsammans i soffan, jag tog en mandarin och när jag började skala den väste han och sprang iväg, säger Irene Olocco till The Dodo.

Hon förklarar att hon sen dess har lagt ut frukten på vissa möbler som hon kanske inte ville att Victor skulle vara på. När det så var dags för julsäsong försökte hon med samma sak runt julgranen, som Victor annars kanske hade varit väldigt nyfiken på. Och det fungerade!

Julgranen står kvar och Victor får beskåda den som alla andra.

Vi hoppas att både Irene och katten Victor får en fin jul!

Dela gärna vidare inlägget om du också älskar katter!