Katten Tiger var försvunnen i 11 år – här återförenas den äntligen med sin ägare

Katten Tiger var försvunnen i 11 år – här återförenas den äntligen med sin ägare

Som kattägare är det min värsta mardröm. Att min älskade vän plötsligt en dag skulle försvinna bara för att aldrig komma tillbaka.

För Maggie Welz hände det otänkbara en dag för 11 år sen.

Men så förra veckan fick Maggie ett samtal, och hon kunde inte tro den historia hon då fick berättat för sig.

Carol O’Connell som jobbar på djurhemmet Dutchess County SPCA i New York, hade i tre års tid sett en katt stryka omkring i området där hon bodde. Vid några tillfällen kom den skygga katten fram till henne, men aldrig så pass nära att Carol klunde klappa den, skriver People.

Men så häromdagen dök plötsligt tillfället upp.

– Varje år har han kommit till mitt hus, och för varje år har han sett sämre och sämre ut. Då insåg jag att någon antingen övergett honom, eller att han försvunnit, alternativt att han var en vildkatt, säger hon till ABC 7.

Carol, som snabbt lyfte upp katten, lånade en scanner från djurhemmet. Och det dröjde inte lång tid innan hon upptäckte att katten var id-märkt.

FOTO: Facebook

Carol sökte i registret där hon snart kunde se att katten hette Tiger. Det som förvånade henne mest var när det visade sig att Tiger varit försvunnen i hela 11 år!

Tiger undersöktes av en veterinär som kunde konstatera att den lille katten var i anmärkningsvärt god form, trots att han levt på gatan under en så pass lång tid. Efter undersökningen kunde han äntligen återförenas med sin älskade ägare Maggie Welz. Vi kan bara gissa hur överraskad hon måste ha blivit när hon fick samtalet från djurhemmet.

DCSPCA staff member Carol O'Connell did an amazing thing! It took her three years to get close enough to pet the stray…

Posted by Dutchess County SPCA on Thursday, August 22, 2019

Katten Tiger försvann för 11 år sen

För ABC 7 berättar hon att Tiger försvann när han var 3 år gammal. Någon i familjen ska då ha råkat öppnat ytterdörren, varpå katten smitit ut.

– Vi var helt förkrossade. Ett år senare flyttade vi till ett annat hus, ungefär tio fastigheter från vårt gamla, och vi sa till de nya ägarna att hålla ett öga öppet ifall han skulle återvända, säger Maggie Welz.

FOTO: Facebook

Trots att katten var försvunnen i mer än tio år gav Maggie aldrig upp hoppet om att få se sin vän igen.

– Jag kan inte förklara hur tacksam jag är för deras envishet och beslutsamhet, och att de verkligen såg till att vår katt mådde bra, säger hon.

– Jag har ingen aning om var han har varit i alla dessa år, jag är säker på att han skulle kunna berätta många bra historier. Men nu är han hemma, och här kommer han att vara för resten av sitt liv.

Vilken underbar historia, och vilket fantastiskt lyckligt slut! Katter är verkligen otroliga. Dela gärna om du också älskar dessa underbara djur.