Katten Molle hälsar kunderna välkomna till Ica varje dag – nu har han fått en egen skylt

Om du någon gång har handlat på Ica-butiken Hajen i Varberg känner du förmodligen till katten Molle. Han sitter på samma plats varje dag och tittar på alla kunder som går förbi.

Molle har länge varit lokalkändis i Varberg – men de senaste dagarna har han även uppmärksammast i media över hela landet.

Nu har han blivit så känd att han fått en egen skylt.

Molle kom till Varberg med sin familj 2013 och nu har han hittat sin favoritplats i området. Varje dag går han ut och sätter sig på samma plats, innanför dörrarna på den lokala Ica-butiken.

Där studerar han alla kunder som går in och ut, och får många klappar och glada hälsningar.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1829405653800544&set=p.1829405653800544&type=3&theater&ifg=1

 

Alla som brukar handla i butiken känner till Molle, men hans bakgrund har för många varit lite av ett mysterium. Vissa besökare i butiken har varit oroliga att han inte har något hem, skriver Hallands Nyheter.

Men Molle har ett hem, och hans familj bor alldeles i närheten av butiken. För att inga kunder ska behöva oroa sig har nu personalen satt upp en skylt bredvid Molle plats. Där kan man läsa vem han är och det finns även en uppmaning om att inte mata honom. Men gos – det får man gärna ge honom.

Populär bland kunderna

Att se husdjur lösa i en matbutik är inte något man är van vid, trots det är det ingen som blir störd av Molle.

– Han förstår precis var han får lov att sitta, han går inte in på något ställe där han inte får vara, berättar Varbergbon Marianne Gabrielsson som Aftonbladet har pratat med.

Molle har till och med fått en hyllningsgrupp på Facebook, Hajenkatten i Varbergs Vänner,  där hans beundrare kan följa honom och lägga upp bilder på honom.

Sådärja!

Posted by Linda Sjögren on Tuesday, October 31, 2017

 

Vad glad jag blev när jag läste om Molle! Jag ska definitivt stanna till och hälsa på honom om jag har vägarna förbi Varberg någon gång.

Dela gärna vidare om du också blev glad av detta!