Katten Lilly försvann spårlöst från Anna och Peter – 7 år senare dyker hon upp och gåtan får sitt svar

Att förlora ett husdjur är en stor sorg som för många kan liknas vid att skiljas från en familjemedlem. Så när Anna och Peters älskade lilla katt Lilly försvann spårlöst var saknaden enorm, men hoppet övergav dem aldrig riktigt, trots att sju år passerade innan hon mirakulöst kom tillbaka.

Det är inte ovanligt att katter springer bort, och majoriteten av de som försvinner hittas aldrig, till familjens stora sorg.

Anna Cederkrona från Jönköping fick katten Lilly av sin pojkvän Peter för tio år sedan. Lilly blev snabbt en självklart familjemedlem, men en dag för sju år sedan var hon spårlöst försvunnen.

Facebook/Anna Cederkrona

”Alltid tänkt att hon kommer tillbaka”

Försvinnandet var inget tillfälligt. Lilly var borta, och åren gick. Men Anna slutade aldrig hoppas på att hon skulle komma tillbaka, därför behöll hon Lillys försäkring under hela sex år som hon var borta, tills hon tvingades släppa taget om den.
– För jag har alltid tänkt att hon kommer tillbaka någon gång. Men det tog emot lite, säger Anna till Expressen.

Höll en ensam gammal man sällskap

Men så i fredags, sju år efter Lillys försvinnande, hade Anna flera meddelanden på sin telefonsvarare .
– Jag lyssnade av telefonen och då säger en man att ”hej, jag har din katt här, du kan väl ringa och tala om hur och när du ska hämta den”, berättar Anna.

Det visade sig att när Lillys försvann hittade hon en 86-årig man som levde ensam i Habo, där han drev en fiskodling och ett fiskrökeri.
– Hon hade suttit på trappan där en dag. ”Hej kan jag flytta in här”, ungefär, för det luktade väl gott med rökeriet och alla fiskar. Han var 86 år när de fann varandra och var väldigt sjuk på senare år, så hon har väl varit med honom och jobbat ute i rökeriet. Hon har alltid varit väldigt tillgiven och hon följde alltid med oss, så jag kan tänka mig att hon har följt varenda steg som han tog, säger Anna till Expressen.

Hemma igen

Mannen visste inte var Lilly kom ifrån, men lät henne sjävklart bo där. Vid 93 års ålder gick mannen bort, och de som hittade Lilly då kunde spåra hennes riktiga ägare – Anna och Peter.

Facebook/Anna Cederkrona

Nu har Lilly återförenats med Anna och Peter, sju år senare. Det här visar att man aldrig ska släppa taget om någon man tycker om. Otroliga saker kan faktiskt ske. Dela gärna denna fina berättelse med andra.