Katten kommer in till frisören med massor av matt päls – då tar kvinnan fram maskinen och börjar klippa

Den 13-åriga katten behövde verkligen få klippa sig.

Då kom denna kattfrisör till undsättning.

Efteråt blev kissen så fin!

Såväl katter som hundar behöver då och då bli klippta och få pälsvård. Annars riskerar pälsen att bli tung för husdjuret, då pälsen kan bli matt och det kan fastna olika saker däri vilket kan orsaka infektioner för djuret.

Den här katten som vi får möta i detta klipp var vid tillfället 13 år gammal och hade en mycket matt päls.

Foto: Youtube

För att komma igenom den matta pälsen ordentligt förklarar frisören att hon använder sig av en specialmaskin.

”Vänligen hitta en pålitlig frisör eller veterinär för att förhindra att pälsen blir matt, naglarna övervuxna och hudproblem. Försummelse är djurmisshandel. Det är upp till oss att hålla alla djur friska och bekväma. De förtjänar det!”, skriver Youtube-användaren Pawz & All som har lagt upp klippet.

Det skickas också med ett viktigt budskap till den som ska klippa våra fyrfotade vänner.

”Frisörer: Var alltid säker och lär dig hur du hanterar/läser av katter innan du sköter dem. Ett kattbett kan bli infekterat och kan leda till akutvården. Ta INTE emot katter om du är rädd för dem och kom alltid ihåg att förtroendet är avgörande för kattdjur”, skriver Pawz & All.

Klippet har visats över 600 000 gånger på nätet och i kommentarsfältet har många tittare hört av sig med sina egna erfarenheter när det kommer till klippning av kattens päls.

”Och det är därför det är viktigt att klippa djuren, gott folk. Lång, matt päls drar i huden, gör det ömt och känsligt, och matt päls som inte andas gör att bakterier kan växa under, vilket leder till hudinfektioner som till och med kan leda till öppna sår om de lämnas tillräckligt länge. Jag har sett några dåliga saker orsakade av vårdslösa idioter … Var inte en av dessa idioter”, skriver en tittare i en kommentar till videoklippet, och som har fått massor av gilla-markeringar för detta.

Här kan man se videoklippet hur katten blev efter klippningen:

Dela gärna vidare inlägget för att visa på hur viktigt det är att ta hand om våra fyrfotade vänners hygien!