Katten har frusit fast i snön och kan inte röra sig – då kliver en man in och gör det enda rätta

Tassarna frös fast i marken.

Katten kunde inte ta sig därifrån.

Men tack och lov fick hon hjälp av en sann djurvän.

Temperaturen visade minus 35 grader i Sibirien i Ryssland när den här stackars katten hittades. Det var för några år sedan som detta inträffade och i brittisk press stod det att katten ”förlorat ett av sina nio liv” i denna dramatiska händelse.

Vad som ledde till detta är ännu mer hjärtskärande. För när katten kände kölden krypa allt närmare, så gömde hon sig under en bil. Där sökte hon skydd och hoppades kanske att det skulle vara lite varmare.

Den kalkylen slog fel.

I stället fastnade den stackars katten under bilen. Hon märkte snart att hon inte längre kunde röra sig när tassarna helt enkelt frös fast i isen.

Då klev två riktiga djurhjältar in i bilden.

Fick loss katten med hjälp av varmvatten

Sergey Baranov, en lokal knivmakare, och hans fru Yelena skred till verket. Nu hyllas de av djurvänner över världen för sitt agerande i den ryska staden Zlatoust.

Sergey skulle flytta sin bil – och fick då syn på katten.

– Den måste ha varit under bilen på kvällen, letandes efter en varm plats, somnade och då frös tassarna fast till morgonen, säger Sergey enligt Express.

De lyckades få loss katten med hjälp av vatten. Fem hinkar gick åt under runt tio minuter, skriver Express. Sen kunde de ta med katten in i värmen.

Se mer i klippet här nedan:

Dela gärna vidare för att hylla Sergey och Yelena som räddade den här stackars frusna katten!