Katten ger tonårsflicka märklig grimas utanför fönstret – då inser hon vad den verkligen vill säga

Katten ger tonårsflicka märklig grimas utanför fönstret – då inser hon vad den verkligen vill säga

I över ett års tid har den här lilla katten dykt upp vid samma fönsterruta.

Anledningen? Där visste han nämligen att han skulle få kärlek och mat.

För där bor bland annat en icke namngiven tonåring som hjälpt till och mattat katten, skriver The Dodo. Hon gjorde detta i ett års tid, och släppte även in honom ibland, innan hon ska ha upptäckt ett rivsår vid hans öra. Eftersom han gnydde utanför fönstret, bestämde hon sig för att höra av sig till det lokala djurskyddet Little Wanderers i New York.

I slutet av maj lade djurskyddsgruppen upp en bild på katten på Instagram och förklarade att han då sökte efter en fosterfamilj.

”Möt Carlton. Han är en söt liten katt som matats av en ung tonåring (!) som vill göra det rätta för honom. Hon har matat honom i ett års tid från fönsterbrädan. Hon säger ”tack så mycket. Jag känner mig så lycklig att ha haft Little Wanderers som en resurs för den stackars lilla killen. Jag önskar att jag kunde göra mer.”

”Det är dags att rädda honom så vi gjorde det”, skriver djurhemmet och efterlyste vid den tiden ett fosterhem åt katten.

Katten har nu fått den hjälp han behövde – och dessutom har han fått komma till ett nytt hem, åtminstone tillfälligt. Det visade sig att Carlton hade drabbats av FIV-virus som skadar kattens immunförsvar och inte är helt ovanligt bland gatukatter. Detta är mycket ovanligt i Sverige.

Nu hoppas vi alla att Carlton kan få komma till ett passande hem i Brooklyn, New York, där han kan få både kärlek och den behandling han behöver. Tills dess blir han väl omhändertagen och slipper leva ute på gatan.

”Han värmer upp ett rum omedelbart, han älskar alla och han är väldigt gosig. Han är också en stor pojke. Han är som ett stort gosigt berglejon”, säger fostermamma Carianne Loughlin till The Dodo.

https://www.instagram.com/p/CP4aPZ-BAkN/

Tack till er djurhjältar som räddar våra fyrfotade vänner! Dela gärna vidare inlägget om du också älskar husdjur.