Katten försvann i nästan ett decennium – hittas 100 mil bort och återförenas med ägaren

Katten försvann i nästan ett decennium – hittas 100 mil bort och återförenas med ägaren

Det är alltid hjärtskärande när ett husdjur försvinner, men det är viktigt att inte ge upp hoppet. Ibland återvänder djur när man minst anar det, oavsett om det passerat veckor, månader eller till och med år sedan de försvann.

Men just denna återträff blev verkligen speeciell: ​​en katt återförenades nyligen med sin ägare nästan ett decennium efter att hon försvann. Hon hittades slutligen hundratals mil hemifrån.

Susan Moore, från Sanger, Kalifornien, adopterade räddningskatten Harriet som kattunge för elva år sedan, för att bli ladugårdskatt i hennes nya lanthem, enligt Coeur d’Alene Press.

OBS! Katten på bilden är inte densamma som artikeln handlar om. Foto: Shutterstock

Katten blev sjuk och dog nästan kort efter adoptionen, men Susan fick sin veterinärvård och blev frisk. I gengäld visade sig Harriet vara en mycket lojal ladugårdskatt som höll fastigheten fri från gnagare.

Men för ungefär nio år sedan försvann Harriet. Susan letade överallt, men katten fanns ingenstans. Ägaren tappade så småningom hoppet och accepterade att Harriet var borta, kanske uppäten av prärievargar.

Men nästan ett decennium senare fick hon ett oväntat telefonsamtal. Det var från Companions Animal Center i Hayden, Idaho, som informerade henne om att de hade hittat hennes katt.

Susan var förvirrad – djurskyddet i Idaho var cirka hundra mil bort (det tar ungefär 16,5 timmar att köra mellan städerna), och hon föreställde sig aldrig att hennes sedan länge förlorade katt fortfarande kunde vara vid liv. När hon insåg att de pratade om Harriet blev hon chockad.

– När de svarade och vi berättade för dem att vi hade deras katt var de mållösa, säger KHS utvecklingschef Vicky Nelson till Coeur d’Alene Press.

Det är inte känt var Harriet har varit under alla dessa år, eller hur hon tog sig från Kalifornien till Idaho. Trots att katten varit borta i nästan ett decennium var katten enligt uppgift vid god hälsa. Veterinärerna kunde fortfarande identifiera Susan som ägare tack vare Harriets mikrochip.

Susan och Harriet återförenades snart, och även om ägaren var orolig för att katten ”inte skulle komma ihåg” henne, har de två enligt uppgift fortfarande ett band.

Ingen vet vad Harriet har hållit på med hela den här tiden, men nu är hon i goda händer, tillbaka på sin familjs 41 hektar stora ranch, och sällar sig till Susans andra ladugårdskatter och husdjur.

Vilket mirakel – vi är så glada att Harriet äntligen är hemma i säkerhet. Bättre sent än aldrig!

Det är också en påminnelse om att se till att ens husdjur är mikrochippade, vilket gör återföreningar som denna möjligt: veterinärer kan identifiera ett förlorat husdjurs ägare, oavsett hur länge de har varit försvunna eller hur långt bort de hamnar.

Dela gärna denna fantastiska nyhet!