Katten fastnar på bro och kostar 70 000 att försöka rädda – 6 dagar senare går den hem på egen hand

Alla som någon gång varit med om att ens husdjur sprungit bort vet att det är sekunder, minuter, timmar och ibland dagar av orolig väntan. När det gäller kattägare som jag själv vet jag att de kan skapa all sorts rackartyg på sina äventyr utanför hemmet och det händer att de kan vara borta länge utan att egentligen vara i någon fara.

Deras nyfikenhet når inga gränser och ofta kan vi kattägare bara titta på när de kommer ut från vilka märkliga gömställen som helst.

Men för en kattägare i England tog det dagar innan hennes katt hittade hem – det från ett skrämmande ställe 30 meter upp på bron Royal Albert Bridge.

 

Hatty has caused quite a stir today but hoping she will be rescued tomorrow. Here are some of my pics from today ….

Posted by Penny Cross Photography on Wednesday, May 29, 2019

Kirsty Howden hade kommit till insikten att hennes älskade katt Hatty inte bara var ute på ett vanligt äventyr. Det hade gått två veckor sedan hon senast sågs i hemmet i England och Kirsty ringde till polisen för att få hjälp.

Det visade sig att Hatty på något sätt hade tagit sig upp på en bro som anslöt de hårt trafikerade områdena Plymouth, Devon och Cornwall och fastnat där, skriver BBC.

Brandmännen ryckte ut

Utan att själv kunna rädda henne ringde Kirsty till myndigheterna. Brandmännen ryckte ut direkt, ett samtal de säkerligen fått flera gånger förr.

Men det skulle inte bli en vanlig räddningsoperation. De kämpade i fem dagar med att försöka få ner Hatty, rapporterar The Plymouth Herald, utan att lyckas.

Bildkälla: Facebook/BBC

Ansvariga på Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (en organisation som jobbar mot djurplågeri) försökte två gånger om att rädda den lilla katten. Myndigheterna övervägde till och med att stänga av tågen som löpte över bron för att försöka få ner Hatty från den svindlande höjden.

Gick hem på egen hand

Det hade nu gått sex dagar sedan räddningsarbetet hade inletts och Hatty var fortfarande kvar på bron. Men då fick räddningsarbetarna se någonting ingenting hade väntat sig.

Hatty behövde verkligen inte bli räddad – och bestämde sig för att på egen hand gå hem.

Hatty gick förbi räddningsarbetarna och TV-stationerna på plats och spatserade raka vägen hem, precis som ingenting hade skett.

Bildkälla: Facebook/BBC

– Jag satt och svarade på frågor när jag hörde ett meow utifrån och tittade ut genom fönstret, och där satt hon!”, berättar Kirsty för The Plymouth Herald.
– Hon var lite small och luktade, nu har hon gått upp på övervåningen och lagt sig i sängen.

Inga fler äventyr för Hatty

Kristy tackade alla som hade hjälp till att försöka rädda Hatty och de som skickat sina lyckönskningar och stöttande ord till henne under den oroliga tiden.

Ägaren meddelade också att det inte skulle komma att hända igen, då Hatty från och med nu skulle bli en huskatt.

– Hon kommer vara kvar inomhus. Vi har inte sagt det till henne än, men vi kommer försöka göra henne till en huskatt ett tag, för jag vill inte att hon ska gå på några nya äventyr på bron.

Enligt Fox News kostade räddningsuppdraget runt 7 500 dollar, motsvarande 70 000 kronor.

Så underbart att Hatty äntligen gick ner från den hårt trafikerande bron, även fast det tog flera försök från så många djurvänner att rädda henne. Tänk vilka saker vi gör för våra älskade djur. Snälla, dela vidare artikeln med alla dina kattälskande vänner och hjälp till med att ge dem ett leende på läpparna i dag.