Katt stjäl grannens valpar – av en hjärtskärande anledning

Det var en gång en liten katt som hette Miss Kitty. Hon fick sina första kattungar på vårkanten 1993, och precis som vilken annan mamma som helst ville hon förstås uppfostra ända till dagen de var redo att själva ge sig ut i den stora, vida världen.

Men tyvärr inträffade det otänkbara.

Hela kullen dog, och mamma Kitty blev ensam med sin starka modersinstinkt.

Trodde hon först…

Kitty bodde i ett djurtätt område, och hennes ägare Missy och Ryan hade grannar som just fått Cocker spaniel-valpar. Men till skillnad från Kitty hade tiken inget som helst intresse av att uppfostra eller ta hand om sina små bebisar. De behövde en mamma att ty sig till, annars skulle de troligen inte överleva.

Youtube

Men Kitty kunde så klart inte bara se på och låta det hända. Därför stal hon de små pälsbeprydda vännerna – en efter en – och bar dem i nacken hela vägen hem till sig.

Youtube

Hon bäddade ner alla syskon i en gammal bilklädsel. Där tog hon hand om de alla som om de vore hennes egna bebisar.

– Jag antar att Miss Kitty kände behov av att ta hand om dem när hon hörde de gnälla, och särskilt efter att hennes kattungar dog, säger grannen Linda Blackwell i tv-programmet ”It’s a Miracle”, som visades i kanalen Pax 2001.

– Jag såg hur Miss Kitty gick runt på gården med en av de små valparna i munnen. Och Miss Kitty gick tillbaka och plockade upp en till och fortsatte ta med dem tvärsöver gården tills hon hade samlat alla därborta.

Youtube

– Vi har sett hur katter adopterar andra kattungar och hur hundar kan adoptera andras valpar. Men det är väldigt sällan man ser hur en av dem tar hand om den andra sorten, säger veterinären Andrew Holland som tyckte det var hjärtevärmande att se hur Miss Kitty tog ansvar för de små liven.

Youtube

Här berättar grannarna detta synnerligen speciella fall, och vi får dessutom träffa supermamman Miss Kitty! Tryck bara på spela-knappen här nedanför.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/45X7OZKOxMU” /]

Dela gärna detta vidare för att hylla alla supermammor därute!