Katt smyger in på sjukhus med liten varelse i munnen – när de upptäcks blir personalens reaktion självklar

Foto: Twitter @ozcanmerveee

Katt smyger in på sjukhus med liten varelse i munnen – när de upptäcks blir personalens reaktion självklar

Plötsligt klev en katt in på sjukhuset.
Med sig hade hon en kattunge.

Det var en helt vanlig dag på sjukhuset Kanuni Sultan Süleyman Hospital i den turkiska storstaden Istanbul i april 2020. Merce Özcan satt i väntrummet när hon plötsligt fick syn på någonting mycket märkligt.

För plötsligt fick de sällskap av en fyrfotad varelse. Med bestämda steg klev nämligen en katt in på sjukhuset, och hon var inte ensam.

I sjukhuskorridoren kom hon tassandes med en liten kattunge i munnen.

Merve fick syn på allt detta.

– Jag blev väldigt förvånad när jag såg henne eftersom hon verkade kunna [sjukhuset] bättre än mig. Det var uppenbart att hon visste vart hon skulle gå, säger Merve till djursajten The Dodo.

Blev klappade av personalen på sjukhuset

Detta var mitt under brinnande coronapandemi, när sjukvården var oerhört hårt belastad i stora delar av världen. Så även på detta sjukhus. Enligt Merve var personalen mycket glad över att se katten och kattungen.

– Jag tror att det var en katt som de anställda redan känner till, och det fanns folk som sett den där förut, säger Merve till The Dodo.

Både katten och kattungen mådde bra, och behövde ingen vård. Däremot erbjöd de sjukvårdspersonalen en liten stund av glädje och kärlek, när de kunde böja sig ned för att klappa de underbara fluffbollarna. Kanske ville de bara dela med sig av sin kärlek till vårdhjältarna?

Våra älskade djur förgyller verkligen tillvaron på den här planeten! Dela gärna vidare inlägget om du håller med!