Foto: Shutterstock/Imgur (katten på bilden har inget med innehållet i artikeln att göra)

Katt kommer hem sent på kvällen med en lapp i halsbandet – då inser ägaren vad grannen gjort

De flesta har nog någon gång kommit i kontakt med en äventyrlig liten katt. En sådan liten misse som går sin helt egen väg i livet.

Efter att ha vaknat på morgonen så tar de sig ut på dagarna…och man vet inte riktigt vad de håller på med där ute i det fria. Sen kommer de tillbaka och det är inte alls omöjligt att de har med sig sällskap i form av en mus i munnen.

Eller så ser de bara lite så där lagom luriga ut när de kommit hem igen.

För en kattägare är det förstås ett stort beslut att fatta om man ska låta katten vistas utomhus eller helt enkelt låta den vara en innekatt.

Och det finns både för- och nackdelar i båda fallen. Samtidigt gäller det så klart att respektera sin katts individuella behov och personlighet.

Om man till exempel bor i en stad kan det för många djurägare vara svårt att släppa ut sin katt. Där är ofta trafiken mer intensiv och det innebär en större risk för en utekatt.

Men om man som kattägare bor lite utanför staden så går det ofta bra för katten att vara ute.

Den här utekatten förvånade sin ägare en sen kväll i grannskapet i amerikanska storstaden San Francisco, uppgav ägaren själv på nätforumet Reddit för några år sen.

Äventyrlig katt i grannskapet

Kattens namn är Nala och hon är väldigt igenkänd i grannskapet, enligt djursajten Paw my gosh. Tydligen ska hon vara en riktigt äventyrlig katt som gillar att vara ute om kvällarna.

En sen kväll kom hon hem med en lapp i halsbandet. Familjen vecklade ut lappen och tittade nyfiket vad som stod där, i bläck:

Så här stod det på lappen, enligt vad kattägaren själv uppger på Reddit:

”Jag vet inte vems katt detta är, men hon kommer och besöker oss varje vecka. Hon brukar jama utanför vår bakdörr tills vi släpper in henne, hon vandrar runt våra ben, går runt i huset som om det vore hennes hem, ställer sig och väntar vid kylen tills min make eller jag ger henne lite mat. Hon tycker inte om en viss typ av kattmat så mycket! Vi ser fram emot hennes små besök. Vi förlorade får egen 21-åriga katt det här året”.

Så fint skrivet, grannarna var inte alls arga på katten Nala. Det visade sig att de själva hade haft en kisse som nyligen gått bort efter 21 år, och grannarna förklarade att Nala var välkommen in till dem närhelst hon själv ville. De hade också ritat en liten kisse längst ner i brevet. 

Vilka underbara grannar! Dela gärna vidare om du också är en riktig kattmänniska.