Katt kommer hem med handskriven lapp runt halsen – då inser ägaren vad grannen gjort

Att förlora ett djur är alltid svårt. Husdjur är ofta sina människors följeslagare och det kan vara jobbigt och kännas omöjligt att fylla det plötsliga tomrummet de lämnar efter sig.

Detta är vad ett par i Storbritannien fick ta itu med när deras katt ”Bear” plötsligt gick bort. Men han älskades även av flera, något de inte fick veta förrän efter hans död..

Bear hade en bror vid namn Teddy, och de två var oskiljaktiga. De gjorde äventyr tillsammans varje dag.

Vad deras ägare inte visste var att dessa äventyr ofta gick till deras grannes hem.

Hittar handskriven lapp

En dag, inte långt efter att Bear hade somnat in för gott, kom de hem och såg en lapp på Teddys krage.

På lappen stod det:

”Kära ägare; Jag är din granne, bor i 4. Jag är också dina katters nära vänner eftersom de (2 katter) är vana vid att komma till mitt rum varje dag. Men en av dem, en större har försvunnit sedan två veckor. Är han ok? Jag är så orolig för honom. Han är en så härlig katt och berörde alltid mitt hjärta. Hoppas att han mår bra.”

Paret blev berörda av den vänliga gesten och uppskattade att veta att Bear hade påverkat andra människors liv.

Foto: Reddit

”Vi postade ett brev tillbaka till nummer 4 och sa att vår andra katt hade gått bort. Vi inkluderade också vår e-postadress”, sa de.

Nästa morgon fick de ett mejl från sin granne som berörde deras hjärtan. De fick veta att grannen i själva verket var en taiwanesisk utbytesstudent som hade studerat vid ett närliggande universitet.

Grannen förklarade att hon hade blivit vän med katterna för länge sedan och älskade att umgås med dem – särskilt Bear. Hon berättade för dem att han hade varit ett stort stöd för henne när hon hade längtat hem och att han vid dessa tillfällen fyllt hennes hjärta med glädje.

Sörjde vid graven

Det skulle visa sig att Bear brukade sitta på hennes säng och lyssna på grannens klagan. Han var den enda som hon öppnade upp sig för.

I mejlet skickade hon även med lite bilder som hon tagit på de två katterna.

Paret begravde Bear i trädgården och bjöd in grannen till att gå dit och sörja om hon ville. Och det gjorde hon. Hon hade till och med med sig blommor.

Våra djur kan verkligen göra stor inverkan på människor.

Även om det var svårt för paret att förlora Bear är jag säker på att det betydde mycket för dem att få veta att han berört ytterligare människor.

Dela gärna videon om du älskar katter.