Katt hämtar frusen varelse på natten – nästa dag förstår familjen missens egentliga avsikt

Katten Indi var en gång i tiden herrelös. Det var då som hon en dag dök upp utanför ytterdörren hemma hos en familj som inte kunde göra annat än öppna.

Det var början på en mycket fin kärlek.

Familjen tog missen till veterinären, innan de slutligen adopterade henne.

Och det har verkligen visat sig att denna katt har hjärtat på rätt ställe. För en tid sedan gjorde hon nämligen någonting som väckt stor uppmärksamhet i sociala medier.

Katten kom hem med utsatt varelse

För en morgon gjorde familjen en ovanlig upptäckt.

Ute var det vinter och kallt. Katten höll sig därför inomhus. När familjen steg upp på morgonen insåg de dock att missen inte var det enda djuret som fanns i hemmet.

En liten jordekorre hade fått lägga sig ner framför familjens eldstad. Där kunde den värma sig undan kylan som fanns utomhus.

– Jordekorren sov först, och jag trodde att det kanske var något fel med den, säger personen bakom Instagram-användaren ”The Unbroken Smile” till The Dodo.

Den stora frågan var förstås hur den hade kommit in?

Misstankarna gick snart till familjens misse.

Förmodligen hade katten tagit med sig djuret genom kattluckan medan familjen sov. Kanske kände hon igen sig som tidigare herrelös, och ville hjälpa den stackars ekorren.

– Men när jag kom närmare såg jag hur den andades och den öppnade sakta ögonen och började se på mig. Vissa följare på sociala medier trodde att han var i eller på väg in i viloläge. Hur som helst såg det ganska mysigt ut, säger kattägaren.

I ett videoklipp kan man se hur ekorren vilar tryggt framför elden:

https://www.instagram.com/p/ClPemW8jVlm/

Kattägaren förklarar att missen Indi tittade på dem som om hon ville ha bekräftelse på att hon hade gjort någonting gott. Och det hade hon verkligen.

Så otroligt fint gjort av denna misse! Dela gärna vidare inlägget om du också älskar djur och tycker vi kan lära oss något av dem!