Katt gör märkligt ljud i babymonitorn – mamman tittar in i sovrummet och kastar sig på telefonen

Att få barn är ett av livets stora mirakel. Den första tiden är helt underbar, full av kärlek.

Men samtidigt innebär den även stor oro kring en mängd olika saker, allt från hur barnet sover och äter till om kudden i sängen kan vara farlig.

För paret Bernita och Roy Rogers i Kansas City, USA, var kampen om att lyckas bli med barn lång. Det blev helt enkelt inte riktigt som de tänkt sig.

Roy och Bernita Rogers kände att det var dags efter ett par in i deras äktenskap. Paret ville ha barn men under den närmsta tiden gick de igenom tre missfall.

Adopterade katten Midnight

Paret kände att det var ett tomrum hemma. Någonting saknades, och för att familjen skulle utökas bestämde de sig för att adoptera en fyrbent familjemedlem.

Bildkälla: Youtube/Oprah

Strax efter de adopterade katten blev Bernita gravid och paret fick en underbar liten flicka.

Födde en dotter

Katten Midnight och flickan, vid namn Stacey, blev snabbt bästa vännner. De var ofta nära varandra och lekte och Midnight blev som hennes egen lilla livvakt.

En dag tog de dottern till läkaren efter att hon mått dåligt. De fick beskedet om att hon bara var lite förkyld och att de inte behövde oroa sig.

De la Stacey i sin säng samtidigt som de tog en tupplur med babymonitorn bredvid sig.

Bildkälla: Youtube/Oprah

Samtidigt visste de att katten Midnight var i närheten, någonting som gjorde Roy och Bernita trygga.

Hörde kattens skrik

Men det dröjde inte lång tid innan de hörde någonting väldigt konstigt. Från babymonitorn kom högljudda ljud.

– Det var det här skrik-gråten. Det var läskigt och jag hoppade upp ur stolen och sprang uppför trappan, berättar Bernita.

Bernita sprang fort uppför trappan och in i dotterns rum. Där såg hon Stacey – som kämpade för att få luft. Hennes hud var helt blå.

Återhämtade sig

Bernita och Roy kastade sig in i bilen tillsammans med Stacey och körde henne till akuten. På sjukhuset konstaterades det att hon fått andningssvikt, och efter att ha fått behandling återhämtade hon sig.

Bildkälla: Youtube/Oprah

Huruvida hon klarat sig längre i hemmet utan att föräldrarna hört någonting vill vi däremot inte tänka på. Men ett som är säkert är att katten Midnights skrik var livsviktiga.

Katten blev stor hjälte

Hade det inte varit för att Midnight varnat föräldrarna om att Stacey inte kunde andas kanske den här historien slutat på ett tragiskt sätt.

Men tack vare att katten, som verkligen bevisar att djur kan känna på sig när saker inte står rätt till, agerade blev den dagens stora hjälte!

Katten Midnight är verkligen en riktig hjältekatt.

Nu sprider vi artikeln för att hylla missens insats!