Katt dumpad i väska på parkbänk – förklaringen i handskrivna brevet förändrar allt

En katt hittades övergiven i östra London på julafton.
Nu utreds fallet av myndigheter, skriver Mirror.

Alla husdjur förtjänar en andra chans, det tror vi att alla djurvänner därute kan hålla med om. Därför blir man också extra glad när man får höra solskenshistorier om katter och hundar som kanske inte fått den enklaste starten i livet, men som ändå kommer till rätta tack vare godhjärtade medmänniskor.

Som i exemplet med den här katten, som heter Mila.

Katten övergavs på julafton

Hon hittades på julafton, alldeles ensam på en parkbänk i östra delarna av London av en familj, skriver Mirror.

– En ung katt övergavs i en väska i Barking Park den 24 december med en lapp där det stod: ”Ta in mig och älska mig”. En familj lade märke till att två män lämnade vagnen på en bänk och hittade Mila där inne när de såg att väskan rörde sig efter att de hade gått, skriver RSPCA på sin Facebook-sida.

En upphittare såg att katten låg i en väska och i densamma fanns även en lapp med ett handskrivet budskap.

Hittades med handskriven lapp

På lappen stod det nedskrivet: ”Hej jag heter Mila. Jag är ett år och fyller två den 17 februari 2024. Min ägare ska tillbaka till universitetet och kommer inte att kunna ta mig med sig. Ta in mig och älska mig som min ägare gjorde. Tack 24/12/23”.

Katten fick komma till djurhemmet som RSPCA i England och Wales tillhandahåller. Där har missen fått både mat och tak över huvudet i väntan på ett nytt hem.

Fallet utreds nu av myndigheter, och de är angelägna om att komma i kontakt med den tidigare ägaren eller de två männen som ska ha setts på platsen av vittne.

– Katten hade mycket tur som hittades. Det började mörkna och det var osannolikt att det skulle bli mycket folk i parken under resten av kvällen eller på juldagen. Hon kunde ha blivit attackerad av en hund eller en räv, och det kalla vädret kunde ha blivit riktigt farligt, liksom att det inte fanns någon mat eller något vatten, säger Lee Ricketts som har hand om utredningen, enligt Mirror.

Så tråkigt för denna fina misse men vi är samtidigt glada för att hon kom tillrätta.

Dela gärna vidare inlägget om du också står på djurens sida.