Igelkottungar förlorar sin mamma och riskerar att dö – då tar katten ett avgörande beslut

Igelkottungar förlorar sin mamma och riskerar att dö – då tar katten ett avgörande beslut

Finns det någonting djurriket kan lära oss så är det att oavsett vem vi är, hur vi ser ut eller var vi kommer ifrån kan vi älska varandra lika mycket för det.

Det kan den lilla katten Muska definitivt intyga, som valde att bli fostermamma till en kull igelkottar.

Bildkälla: Youtube/RT

Framtiden för de åtta små igelkottbebisarna såg mörk ut i den ryska staden Vladivostok. Deras mamma hade blivit överkörd av en bil och de hade ingen som kunde hjälpa dem överleva.

Igelkottbebisarna blev ensamma

Några människor såg de små igelkottarna och valde att agera. Den närliggande djurparken Sadgorod tog in dem, men de vägrade äta via de små sprutorna som erbjöds, rapporterar BBC.

Om de var rädda eller helt enkelt inte ville kan vi tyvärr inte svara på Men vad vi däremot vet är att människorna vägrade ge upp hoppet – och så även en viss katt.

Bildkälla: Youtube/RT

En kvinna vid namn Aylona, som jobbade på djurparken, fick nämligen se någonting helt fantastiskt.

Katten Muska agerade

En liten katt vid namn Muska hade nyligen agerat fostermamma till några kattungar. Hon hade fortfarande mjölk kvar och nu fick hon några andra fosterbarn. De var bara något mer taggiga.

Katten Muska såg ut att veta exakt vad som behövde göras. Trots att de små igelkottarna var något annorlunda än en katt såg hon till att de fick ta del av hennes mjölk och behandlade dem som sina egna.

Bildkälla: Youtube/RT

Ekorrarna drack av deras kattmammas mjölk och fick all den näring de behövde. Muska låg stilla och lugnt såg på när de små sötnosarna kravlade sig runt henne.

Blev fostermamma

Igelkottarna stannade hos Muska i över en vecka. Medan de små krabaterna åt låg hon och spann.

Förhoppningsvis kommer de snart få ett nytt säkert hem med varandra ute i det fria. Men tills dess kan vi inte nog tacka alla för att de räddade igelkottbebisarna. Inte minst katten Muska, som blev den stora hjälten.

Katten Muska är verkligen en riktig liten hjälte som tog hand om de hjälplösa igelkottarna.

Djurriket kan lära oss många saker, bland annat att vi alltid ska ta hand om varandra oavsett vem det är. Dela vidare artikeln om du också älskar djur!