Cykelmannen räddade hemlös kattunge – blev hans själsfrände

Cykelmannen räddade hemlös kattunge från att svälta ihjäl – idag är det hans själsfrände: ”Ett äkta partnerskap”.

Vad vore inte mer frigörande än att ta din cykel och resa vart du än vill?

Det gör Dean Nicholson som visar sin resa på Instagram, från land till land, enligt Washington Post.

Men en dag förändrades hela hans resa när han hittade en hemlös kattunge som förändrade allt.

Dean Nicholson från Dunbar, Skottland, tröttnade på sitt ”9-17-jobb” och bestämde sig för att göra något åt det. Och han gör det mest spektakulära som många kanske inte vågar – han ger sig ut i världen ensam för att upptäcka något nytt varje dag.

Från Skottland till en oändlig resa

Så han tog sin cykel och startade sin resa från Skottland genom England. Efter det tog han färjan över till Nederländerna och fortsatte genom Belgien, Frankrike, Schweiz och ner till Italien. Han kan stolt bocka av flera platser och länder när han cyklar förbi landsgränserna. I april 2019 tog han en färja över till Kroatien och sedan in i Bosnien, enligt Washington Post.

Snart var han inte ensam längre

Men denna ensamma resa kom att inte bli så ensam längre. När han cyklar i Bosnien, nära gränsen till Montenegro, hör han någon ropa.

Han tittar bakåt och inser att en kattunge ropar efter honom och följer honom på en rak linje.

Kattunge hade blivit dumpad

Det var då allt förändrades.

Han stannade och tog emot kattungen för att hälsa. Honan var väldigt social och gav sig direkt på Dean för att kela och hela hon purrade av lycka. Det verkade som att hon hade blivit dumpad av sin ägare och var inte alls van att vara själv.

Dean märkte att hon var väldigt smal och gav henne lite mat – vid den tidpunkten fanns ingen återvändo. Kattungen vägrade att lämna Deans sida och följde efter honom tacksamt för den goda maten. Hon är en otrolig katt med stor personlighet som Dean bestämde sig för att ta med vidare på sin resa.

”Så fort jag fick henne att lugna ner sig tog jag med henne vidare på resan”, säger Dean Nicholson till Washington Post.

Kattungen blev räddad

Sagt och gjort, tog han med kattungen och fortsatte sin resa på cykel. Han möblerade om väskorna på cykeln och gjorde plats i en väska längst åt kattungen. Hon njöt av att sitta längst fram och led vägen framåt för Dean. Hon hade blivit räddad av han som senare kom att bli hennes bästa vän.

”Äkta partnerskap”

Ju mer tid de spenderade, vart de mer och mer nära varandra. Dagar blev till veckor och Dean bestämde sig för att behålla kattungen. Hon döptes till Nala, blev vaccinerad, chippad och undersökt av en veterinär och fick ett eget pass så hon skulle bli godkänd att kunna passera alla landsgränser, enligt Washington Post.

”Om du har ett husdjur så vet du hur det är. Du är aldrig ensam. Det är ett äkta partnerskap”, säger Dean Nicholson till Washintonpost.

Nala blev sjuk – Dean gjorde allt för henne

Nala och Dean har fortsatt sin resa tillsammans och checkar av platser och upplevelser varje dag. När regnet kom och Nala blev sjuk under några veckor valde Dean att pausa sitt resande och boende i tält – tanken var att sova i tält så ofta det gick under resan. Men för Nalas skull gjorde han allt och checkade in på vandrarhem tills att hon blev bättre. När de fick ett okej från veterinären, fortsatte de resan igen.

På Instagram kan man följa Deans resa ihop Nala. Just nu är de i Grekland och har checkat in på hotell.

”Nala stal all uppmärksamhet av varje passerande turist och lyckades till och med få en gratis öl åt mig”, säger Dean Nicholson till Washington Post.

Blev inte som han hade tänkt sig

Deans resa blev inte som han hade tänkt sig. Det blir fler incheckningar på hotell och vandrarhem än vad han kanske hade tänkt. Men upplevelsen ser ut att vara mycket roligare nu när han har en kompis med sig som han skulle göra allt för.

Jag är så nyfiken på hur länge de kommer att vara ute och resa och hur det kommer vara att ta med Nala hem till Skottland igen. Jag antar att vi får följa deras resa på Instagram och se vilket äventyr de gör härnäst.

Vilken fantastisk duo! Sprid gärna detta vidare för att önska det här radarparet lycka till på deras magiska resa!