Hemlös katt kläms nästan ihjäl på sjukhuset – då släpper akutläkaren allt för att rädda hans liv

Katten ”Miracle” har ett lite annorlunda namn – men för den här kissen finns det inget annat namn som passar bättre. Det är nämligen ett riktigt mirakel att han lever.

Allt började med en hemsk olycka förra söndagen.

Miracle var en gatukatt i Istanbul som ingen brydde sig om. Det finns mängder med hemlösa katter i Turkiet och människorna där är vana att se dem på gatan.

Ingen reagerade heller när Miracle strök omkring utanför sjukhuset Özel Akgün Tem – tills han plötsligt fastnade i en snurrdörr.

Facebook

Det var en tragisk olycka. En man skulle passera genom dörren och såg inte katten på andra sidan glaset. Det slutade med att Miracle blev klämd.

Mannen stannade så fort han upptäckte vad som hänt, men det var redan försent. Katten skrek av smärta.

En av dem som reagerade på kattens skrik var akutläkaren Halil Akyürek. Han förstod att ett liv var i fara och rusade genast till platsen. Att det rörde sig om en katt och inte en människa brydde han sig inte om. Ingen skulle dö i hallen på hans sjukhus.

Miracle satt fortfarande fast när Halil kom fram till dörren. Han förstod att katten inte kunde andas och tog försiktigt tag om huvudet på den samtidigt som han sköt upp dörren igen.

Facebook

Nu var det bråttom. Katten hade slutat andas och Halil påbörjade genast hjärt- och lungräddning. Sakta men säkert hjälpte han katten tillbaka till livet.

Efter en stund satte sig Miracle upp och andades själv – och det var en stor lättnad för Halil och hans kollegor.

Facebook

Men historien slutar inte där! Efter att ha hjälpt honom tillbaka till livet och gett honom världens mest passande namn bestämde sig Halil för att adoptera Miracle.

Nu är de två vännerna oskiljaktiga.

Facebook

Nu är Miracles liv på gatan ett minne blott och han har ett långt och tryggt liv framför sig tillsammans med mannen som räddade hans liv. Vilket underbart slut!

Blev du också varm i hjärtat av den här historien? Tveka då inte att klicka på gilla-knappen.