Förbipasserande ser en mystisk låda på parkeringen – tar en titt inuti och får sitt hjärta krossat

För de allra flesta är det helt otänkbart att utsätta ett djur för fara eller överge ett husdjur som man tagit sig an.

Men dessvärre finns det de som av olika anledningar väljer att dumpa sina katter eller hundar, och ibland är det verkligen på hjärtskärande sätt.

En person var ute och gick i sitt område i Colorado Springs, USA, när hen fick syn på en märklig låda nere på parkeringen.

Utan att veta vem som kunde ha lämnat den där valde den boende att ta sig en titt för att se så att det inte var något konstigt.

När personen öppnade lådan fick den dock syn på något hjärtskärande.

Där i låg nämligen en dumpad liten katt, som uppenbarligen inte mådde bra.

”Inuti låg en sjuk, skör katt. Missen var extremt smal, smutsig, tovig, uttorkad, och hade gul vätska som kom från ögonen,” har Humane Society of the Pikes Peak Region skrivit på sin Facebooksida.

Fick namnet ”Mango Chutney”

Lyckligt nog hade katten dock hittats i tid och placerades så småningom hos djurcentret Humane Society of the Pikes Peak Region.

Veterinären kunde se att hon var runt 8 år gammal och personalen valde att ge henne namnet ”Mango Chutney,” eftersom hon var så söt och orange.

Självklart var Mango lite rädd till en början, men det var också uppenbart att hon uppskattade den hjälp hon fick.

”Hon är så tacksam”

När hon väl kommit i säkerhet växte en otroligt vänlig och gullig personlighet fram och alla som jobbar med henne tycker att hon är en riktig sötnos.

”Hon stäcker ut tassarna genom gallret och jamar för att hälsa på alla som går förbi, och fånga deras uppmärksamhet,” har Cody Costra från centret berättat för The Dodo. ”Hon gillar att leka med sitt godispussel, men hennes absoluta favoritgrej i hela världen är att bli kliad på huvudet och nacken.”

Idag har Mango fått rätt mediciner och blir omhändertagen på allra bästa sätt i väntan på att bli adopterad.

”Vi vet inte hur hon hamnade i den där lådan, men vi vet att hon är så tacksam för vår hjälp,” skriver Humane Society of the Pikes Peak Region på Facebook.

Vi hoppas verkligen att du snart hittar hem, kära vän!