Familjen får syn på och överviktig katt – då tar de ett avgörande beslut

Familjen får syn på vanvårdad och överviktig katt som inte kan gå – då tar de ett avgörande beslut

När Kendra Forsythe och hennes föräldrar besökte det lokala kattstallet fick de syn på en extremt överviktig katt, som inte ens kunde gå.

Då bestämde de sig för att rädda det lilla livet, och resultatet blev över allas förväntan.

För alla djurvänner därute är det en självklarhet att ta så bra hand om sina djur som möjligt.

Det innebär både att ge dem mat, men även att se till så deras generella hälsa är bra.

Vägde runt 16 kilo

När Kendra Forsythes föräldrar besökte det lokala kattstallet i Blount County, Tennessee, för några år sedan fick de syn på en katt som hade blivit övergödd.

”Mina föräldrar såg en katt som vägde 35 pounds [ca 16 kilo] på djurcentret som inte ens kunde gå. De gav honom namnet ’lille T’ och min pappa gjorde en sele för att hjälpa honom träna,” har Kendra skrivit på sin TikTok.

Familjen blev snabbt väldigt förtjusta i den enorma katten och var fast beslutna om att hjälpa honom komma i form.

Hjälpte katten komma i form

Med hjälp av sin nya sele kunde Lille T äntligen börja gå igen, och med rätt kost och mycket motion började vikten sakta men säkert stabiliseras.

Snart hade han gått ner över 8 kilo och plötsligt kunde han börja gå på egen hand igen, för att kort därefter till och med börja springa.

Här kan du se Kendras TikTok:

@kendraforsythe

#cat #catoftiktok #goodhuman #weightloss

♬ Praise You – Fatboy Slim

”Levde ett underbart liv”

Dessvärre somnade Lille T in för sista gången i höstas, men innan dess fick han många fina år hemma hos sin kärleksfulla familj.

”Det är med stor sorg jag måste meddela att Lille T, efter många fantastiska år hos mina föräldrar, somnade in i höstas till följd av ett hjärtfel. Under tiden han var med dem levde han ett underbart liv,” skriver Kendra på TikTok.

Under åren hemma hos familjen fick Lille T både omtänksamma ägare, och även många kattkompisar som familjen hjälpt till att rädda. De förgyllde helt enkelt hans liv på de bästa sättet de kunde.

Nu vill familjen uppmana andra att adoptera hemlösa katter som behöver kärlek.

@kendraforsythe

#goodhuman #catsoftiktok #fosterkittens

♬ Forever – Labrinth

Så otroligt fint att ni hjälpte Lille T och gav honom det bästa möjliga livet, trots utmaningarna! Det är vad jag kallar sanna djurvänner!