Dumpad katt hittas ensam på gatan – men i halsbandet hittar djurskötare en hjärtskärande lapp

Katten Violet hittades dumpad och ensam på gatan av djurskötare.
I hennes halsband fanns en lapp instrucken – med ett särskild budskap.

Våra husdjur är varelser som behöver mycket uppmärksamhet och kärlek från oss människor.

Men det finns också tillfällen då vi får höra om händelser där djuren tyvärr inte alls fått den bästa tänkbara starten i livet.

Det kan handla om att de i stället dumpats eller fått vara med om något mycket värre, redan vid ung ålder.

Katten Violet har en annorlunda livshistoria.

Katten Violet dumpades på gatan, men hade en lapp instucken i sitt halsband. Foto: Effingham County Animal Shelter and Control/Facebook

Hon hittades på gatan av djurhemmet Effingham County Animal Shelter för några år sedan. Katten var alldeles ensam – och vid en första anblick var det lätt att ana att hon hade dumpats vårdslöst av sin ägare.

Lilla Violet som var helt ensam blev väl omhändertagen av djurskötarna. Men en liten hemlighet visade sig finnas gömd i hennes halsband – någonting som fått uppmärksamhet i flera medier sen dess.

De upptäckte nämligen att en lapp satt fast i hennes halsband.

Brevet verkar ha skrivits av ett barn – med ett meddelande som träffar rakt i hjärtat. Så här stod det på lappen:

”Hejdå Violet. Jag tror att det namnet passar dig. Jag önskar att jag kunde behålla dig. Hejdå Violet, jag hoppas att du hittar en god ägare. Till nya ägaren: Snälla ta hand om henne. Förresten jag döpte henne. Tack så mycket, varmaste hälsningar Lacey”.

Lapp hittades på katten Violet med hjärtskärande budskap. Foto: Effingham County Animal Shelter and Control/Facebook

Meddelandet krossade djurskötarnas hjärtan. De blev alla mycket känslosamma efter att ha läst barnets meddelande i kattens halsband.

– Du kunde se direkt att det var skrivet av ett barn. Du kunde direkt se att hon älskade katten men att hon hade ingen chans att få behålla henne och att hon ville att Violet skulle få ett bra hem, säger Cindy Murray från Effingham County Animal Shelter and Control till The Dodo.

Sedan dess har Violet fått ett nytt hem hos just Cindy och stortrivs i det nya hemmet.

– Hon spinner varje dag och hon verkar verkligen lycklig, säger Cindy.

Hon har en särskild hälsning till barnet som skrev brevet till Violet.

– Jag har funderat på att göra en video för att säga: ”Kära Lacey, jag har adopterat din vackra Violet. Hon kommer ha ett underbart liv – fullt med godsaker, mys och allt som vi kan ge henne.

Sorgligt men så klart också fint att det slutade på det sätt som det faktiskt gjorde! Förhoppningsvis har budskapet också nått fram till barnet som var tvungen att lämna ifrån sig sin älskade katt.